Nu säljs det fler bostadsrätter

Efter en nedgång under våren har det vänt för bostadsrätter. De senaste veckorna har mängden sålda bostadsrätter på Hemnet ökat tydligt.

Gör som över 50 000 redan gjort – få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg varje vecka.

Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, förklarar närmare.

– Vi hade en ganska turbulent period, då många avvaktade både med att sälja och köpa. Sedan har vi sett att det läggs ut fler bostäder till försäljning igen, med utbudsrekord de senaste veckorna. Nu ökar också efterfrågan, med fler sålda objekt. Ett högre utbud bidrar nog till det, men vi ser att priserna också ökar hittills i juni, liksom budpremierna. Det är ett styrketecken, det handlar alltså inte om att säljarna går ned i pris, utom om en piggare marknad, säger Erik Holmberg.

Efter en period där effekterna av coronapandemin var tydligt negativa på bostadsmarknaden har det nu börjat dyka upp tecken på en vändning, menar Erik. Det kommer upp fler bostadsrätter på Hemnet samtidigt som det säljs fler och till högre priser.

– Juni börjar starkt, både vad gäller försäljningar och priser. Det ser ut som att bostadsmarknaden är i början av en återhämtning, liksom ekonomin i övrigt, säger han.