Nu kan Attefallshusen växa

Regeringen har föreslagit att utöka bygglovsfria komplementshus, vanligtvis kallade Attefallshus, från nuvarande 25 kvadratmeter till 30 kvadratmeter.

Vill du ha koll på bostadsmarknaden? Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

Attefallshus är i Sverige en typ av komplementbyggnad som från 2014 kan byggas utan bygglov på många tomter. Tidigare fick de vara högst 25 kvadratmeter stora, men det ser ut att vara på väg att ändras.

I ett uttalande från Finansdepartementet säger bostadsminister Per Bolund, MP, att ”Med större boyta är det lättare att bygga attraktiva bostäder som bättre täcker hushållets behov. Syftet är att skapa förutsättningar för fler komplementbostadshus och göra det möjligt att uppföra bostäder med högre boendekvalitet”

Lagen föreslås att ändras från och med 1 mars nästa år.