Nu blir det enklare att välja bra fönster

2023 slogs SP Fönster och Traryd Fönster ihop till det nya varumärket Svenska Fönster. Det gör det enklare för dig som letar efter snygga kvalitetsfönster att välja leverantör.

– Det gynnar alla våra kunder och reaktionerna som vi har fått har varit positiva. För husägare har det helt enkelt blivit mycket enklare att välja fönster. För att få riktigt bra fönster behöver de numera bara välja Svenska Fönster, säger Joakim Spjuth, Marketing Director på Svenska Fönster.

En lång tradition av hantverk

SP Fönster och Traryd Fönster är två anrika varumärken som båda grundades under 1900-talets första hälft som små lokala snickerier av människor med känsla för genuint trähantverk. På varsitt håll, i Edsbyn i Hälsingland och i Traryd i Småland, växte de till två av landets största varumärken för kvalitetsfönster.

Se alla fönster från Svenska Fönster på Bygghemma. Klicka här.

År 1997 bildades Svenska Fönster som sålde sina produkter under de två varumärkena SP Fönster och Traryd Fönster. Alla produkterna tillverkades i samma fabrik i Edsbyn och fortsatte där att utvecklas till hållbara, gedigna och vackra fönster med hög energieffektivitet. 

Till slut var det bara designen som skiljde de båda varumärkena åt. Då var det dags att låta all tradition och kunskap att växa tillsammans i ett nytt varumärke; Svenska Fönster.

3-glasfönster och isolerglasfönster från Svenska Fönster. Klicka här.

– Svenska Fönster tillverkar hållbara fönster och av hög kvalitet som man kan lita på under lång tid framöver. Utöver ett fint utseende, förbättrar våra fönster också inomhusmiljön och sänker husets energiförbrukning, säger Joakim Spjuth.

Nytt varumärke – samma höga kvalitet 

Svenska Fönster bygger vidare på mycket av det som länge har varit självklart. Det genuina hantverket, höga kvalitén och att vara en trygg partner för alla kunder.

Svenska Fönster fortsätter att erbjuda högkvalitativa träfönster tillverkade i Sverige med trä från certifierat skogsbruk. Det finns något för alla behov, in- och utåtgående fönster, med eller utan aluminiumbeklädnad och med rund eller rak profil på insidan.

Se mer av aluminiumbeklädda vridfönster från Svenska Fönster här.

– Hela vårt sortiment består av kvalitetsfönster och olika fönsterdörrar för alla sorters hus. En produkt vi är extra stolta över är vår storsäljare aluminiumbeklädda vridfönster. En praktisk, snygg och säker produkt med dolda vridbeslag och aluminium som ser ut som trä, berättar Joakim Spjuth avslutningsvis.