Inne att vara ute – 3 stilar på utemöbler

I vilken stil inreder du din uteplats i sommar? Här hittar du inspiration till 3 stilar: naturinspirerat, färgglad retro eller modern skandinavisk stil. 

Naturinspirerat

natur

House Doctor har mycket fint för den naturinspirerade uteplatsen. En snygg vattenkanna pryder sin plats då den inte används. Skargaardens serie Grinda har en klassisk form som passar in i det naturanära och Cane-Lines sittpuff Divine bryter av med sin mjuka runda form.

Vill du ha en lugn och harmonisk stil? Hitta då inspiration i naturen till din uteplats och använd naturmaterial på möbler och detaljer så som rotting, betong, trä och läder. Färgskalan går i jordnära färger: grått, beigt, brunt och svart. Accentfärgen får gärna gå i vattnets och havets färg – blått – för att öka naturkänslan. I denna stil ser du även mycket runda och mjuka former, precis som naturens alla former. För att sedan efterlikna naturen så mycket som möjligt, placera gärna ut många växter i stora golvkrukor, i balkonglådor eller i mindre krukor på bordet.

Hur du skapar stilen:

• Naturmaterial • Jordnära färger • Accentfärg i havets färg – blått • Runda och mjuka former • Mycket växter

Färgglad retro

retro

Färg och liv till din uteplats får du med Bistro från Fermob, utomhuslampan Bottle från Zero, Skaargardens serie Resö i eleganta linjer och färger, Retro kudde från Klippan Yllefabrik , EMU Snooze solstol och pall och Tolix ikoniska Stol A i flera glada färger.

Vill du ha en färgglad och uppiggande stil? Ett hett och enkelt tips om du inte har gröna fingrar och har svårt att sköta blommande växter – sätt färg på uteplatsens möbler då istället. Arrangera stolarna i olika färger runt bordet, så de liknar en vacker regnbåge. Addera sedan detaljer med klassiska retromönster, så har du skapat en färgglad uteplats i retrostil som lyser upp och ger en härlig energi även på de allra dystraste mulna och regniga dagarna. Typiskt för denna 50- och 60-talsstil är att också använda material som plast och stål i möblerna och detaljerna.

Hur du skapar stilen:

• Färgglada möbler • Retromönster på detaljerna • Tänk 50- och 60-tal • Plast och stål

Modernt och skandinaviskt

modern

Minimalistiska men också mycket bekväma solstolen Round kommer från EMU. House Doctor har en serie av svartvitrandiga produkter som passar den moderna skandinaviska stilen perfekt, liksom den snygga regnmätaren från Eva Solo. Röshults Garden easy är ett klockrent exempel på utemöbler i enkla strikta former, tillsammans med deras fina Eldkorg. Stolen Masters med sitt slingrande ryggstöd kommer från Kartell och passar fint både inom- och utomhus.

Vill du ha en modern och stilren miljö? Denna stil kan man i princip säga är en blandning mellan den naturinspirerade och den minimalistiska stilen. Färgskalan går i jordnära färger, så som grått, beigt, brunt och svart och naturmaterial används ofta här precis som i den naturinspirerade stilen. Den minimalistiska stilen hittar vi i möblernas enkla former och raka sobra linjer. Här rensas även överflödiga prylar bort och du använder dig utav få men väl utvalda möbler och detaljer. Randigt är även ett stilsäkert och elegant mönster att ha till denna stil.

Hur du skapar stilen:

• Jordnära färger • Naturmaterial • Enkla och stilrena former • Rensa bort överflödiga prylar • Randigt mönster på detaljerna