Sugen på höststyling? Tre inredningsbloggare tipsar!

Hösten är här och det är mer än löven som byter färg. Ljusa färger i hemmet byts ut mot mörkare toner och mjuka textiler kommer fram för att få den där mysiga höstkänslan. Vi har frågat tre inredningsbloggare om deras bästa tips inför höstmörkret.

Sara Hagström på Creadomi tipsar om textiler:

– Att sprida ut olika djurskinn i hemmet tycker jag ger den omedelbara varma känslan som man vill åt när hösten smyger sig på (och självklart finns det fina fejkade!). All form av textil mjukar upp så ett par gardiner i fönstren kommer också förhöja höstfeelingen garanterat. Våga mer färg och form. Byt ut ditt vita sofföverdrag. Höstens trendfärger hittar du utanför fönstret.

bloggpanel38_1
Pälsfilt på soffan. Foto: Creadomi
bloggpanel38_2
Mörka höstfärger på bordet. Foto: Creadomi

För Maria Ljungström, som driver bloggen Inredningsvis, är sammet det självklara valet i höst:

– Höstens hetaste inredningsmaterial är utan tvekan sammet! Detta fantastiska tyg som förvandlar vilket trist rum som helst till en lyxig hotellsvit på nolltid. Jag personligen har alltid älskat sammetsgardiner då de har ett sådant otroligt vackert fall. Men det är inte bara sammet i gardinform som gäller i höst, utan vi ser även möbler helt klädda i sammet. Hur man än väljer att använda denna klassiska textil, så är sammet ett tidlöst material som ger oss lyx och flärd i en grå vardag. Mer sammet åt folket!

bloggpanel38_3
Sammet som överkast. Foto: Behrer & Partners
bloggpanel38_4
En soffa i sammet. Foto: Lagerlings

Även Alva Poletti, som driver bloggen Domos Nostras, tipsar om sammet och andra trender hon såg på designmässan Formex:

– Man märker tydligt att hösten 2016 präglas av murriga färger. Mörka toner av grått på väggarna medan möblerna får gå i marinblått, tegelfärgat och framför allt vinrött. Mässingen hänger kvar ett tag till och nu får den gärna glänsa mer än någonsin. En sak som syntes överallt, på möbler och dekorationer, var sammet.

bloggpanel38_5
Vinröd fåtölj i sammet. Foto: Domos Nostras
bloggpanel38_6
Mässing i massor. Foto: Domos Nostras