Loppisfynd och träslag – trenderna som kommer 2019

Nytt år, nya trender – men Hemnet består. 2019 tror vi på Hemnet kommer vara ett år där loppisfynden får en synligare roll, men de kommer att få slåss mot olika träslag om utrymmet. Här är de trender vi tror kommer synas på Hemnet 2019.  

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Långsammare trender

Hållbarhet har under 2018 varit ett ord som genomsyrat mycket i vårt samhälle och så även inredning. Ändå ser vi att hållbarhet inom inredning bara är i sin linda. Att hållbarhet kommer att synas på bred front på Hemnet under 2019 är något vi tror och välkomnar.

Trendcyklarna går lite långsammare vilket gör att vi inte kommer att känna att behovet av att förändra. Återbruket växer sig allt starkare och materialvalen blir allt mer medvetna. Ett bra exempel på en medveten stylingtrend är de torkade blommorna som håller i all evighet och många av dem kan vi odla i trädgården. Närproducerat och hållbart.

Något gammalt

Årets julklapp 2018 är det återvunna plagget och även på Hemnet är den återvunna trenden stor och vi spår att vi bara sett början på trenden. 2019 är året då ”något gammalt” syns även i de mest moderna objekten.

Något gammalt kan vara en ärvd tavla eller ett loppisfynd i form av ett fat, vas eller prydnadssak. Eller varför inte plocka in ett gammalt bord eller auktionsfyndade stolar.

Nordiska träslag

Hållbara nordiska träslag är på modet och vi spår att vi kommer att se en del rejäla furubord framöver. Helst runda i stil med Roland Wilhelmssons runda matbord från 1969. Furu som kommer från tall är ett material som vi har mycket av i Sverige vilket är en stor anledning till att materialet spås komma tillbaka just nu.

Foto: @saramargaretah

Den välbäddade sängen

Det kan tyckas självklart att sängen är välbäddad men det har inte varit en självklarhet i objekten på Hemnet. De senaste säsongerna har sängen varit slarvigt bäddad med mängder av kuddar och täcken. Som kontrast till den slarviga bäddningen har vi sett den lyxiga hotellbäddningen med många kuddar i olika storlekar och lyxig sänggavel. Den trenden vi ser komma nu är den enkelt, välbäddade sängen. Back to basic helt enkelt.

De röda detaljerna

Under hösten har vi sett de rödmålade möblerna dyka upp på Hemnet och då inte som något som förstärker julkänslan. Nyanserna går från klarrött på de brända röda tonerna.