Trenderna att ha koll på under 2021

Trender kommer och går, eller? I den här artikeln har vi samlat de trender vi tror kommer att blomma ut på visningsbilder på Hemnet under 2021.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Nyanser av gult

Den stora trenden de senaste åren är de beiga, jordnära tonerna och den trenden kommer vi inte att se mindre av under 2021. Den färg som vi ser allt mer av är olika nyanser av gult. Dels de varma, mjuka nyanser som ligger väldigt nära beige men även senapsgult som passar väldigt bra till den jordnära färgskalan. För den modigare så syns detaljer i citrongult och klargult. En trend som osökt får oss in på nästa trend.

90-talskonst

Både 1970-talet och 1990-talet är stora inspirationskällor under 2021. 1990-talet ger oss de poppiga nyanserna av gult och blått. En annan 1990-talsinfluens är konsten. När vi tröttnat på de streckade planscherna i svart och vitt så kommer de poppiga affischerna i klara färger. En bra loppisspaning.

DIY-konst

2020 har varit ett oerhört kreativt år och kreativitet i kombination med att vi tillbringat mycket tid hemma har bjudit på kreativa projekt. Trenden med de skruvade ljusen som värmts, kavlats och skruvats har exploderat på sociala medier. Egengjorda tavlor med mönster gjorda med spackelspatel och andra kreativa tavelprojekt har vi sett massor av. Ett annat hemmaprojekt är lera och misströsta inte, det finns lera som inte kräver ugn utan självtorkar. Denna typ av unika projekt tror vi kommer att synas mycket på Hemnet 2021.

Utomhustrenden

Under 2020 tillbringade vi mer tid än någonsin i våra trädgårdar och den där nylagda rabatten som anlades förra året behöver kärlek även 2021. Vi tror att man kommer att se en tydlig trädgårdstrend även under 2021 där projekt som tar lite längre tid från tanke till resultat verkställs. Poolbygge, pergola, växthus och olika typer av trädgårdsanläggning kommer vi att se mycket av även under 2021. 

Förvarning

Efter att ha tillbringat mer tid än någonsin hemma och att våra hem fyllt flera funktioner så har förvaringen blivit allt viktigare. Hur får vi kontoret att bli ett hem efter arbetstid och var gör vi av barnens leksaker när arbetsdagen börjar? Smarta förvaringslösningar tror vi kommer att bli allt viktigare under 2021. 

Den ordentligt bäddade sängen

Sängen med skrynkliga linnelakan och åtta kuddar i olika storlekar har varit norm på Hemnet under många år. Nu kommer den ordentligt bäddade sängen med ett mer modest antal kuddar och släta täcken allt mer. 2021 utnämner vi till de manglade lakanens år!

Ett hem att trivas i

Hur kan detta vara en trend för 2021? Vi vill alltid trivas i våra hem såklart. Men 2020 har  fått oss att omvärdera saker. Kanske är ett hemmakontor prioriterat och de där stolarna vi haft som är fina men inte sköna kanske inte är hållbart i längden? Hemmet är i centrum på ett sätt som vi inte sett tidigare.