Förvaring i svenska hem värt hundratusentals kronor

I snitt tar förvaring upp drygt 10 procent av bostadsytan i svenska bostäder, det visar en ny rapport från Elfa. Totalt motsvarar det ett värde på 385 000 kronor.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Det är Mäklarvärlden som i en artikel skriver om Elfas nya rapport. En snittbostad på 95 kvadratmeter i Sverige har nio kvadratmeter förvaring, utan källare och vindsförråd. Framförallt har behovet av förvaring för kläder, köksprylar och elektronik ökat.

Störst behov har inte o barnfamiljer, 9-10 kvadratmeter. Unga vuxna utan barn behöver 7-8 kvadratmeter förvaring.

– Behovet av att förvara smart ökar i jakten på att utnyttja varje kvadratmeter rätt. I spår av pandemin ser vi ett nytt behov. Vi behöver större yta i bostad för såväl hemarbete som sociala ytor så alltmer tid tillbringas i hemmet, vilket blir en utmaning när vi dessutom skaffar mer saker än vi gör oss av med. Då krävs nya sätt att tänka kring konsumtion och planering av våra hem, säger förvaringsexperten Christine Dalman i en kommentar till rapporten.