”Panorama blir ett nytt landmärke i Stockholm”

Från skärgårdsidyll på Rindö, storstadskänsla i Djurgårdsstaden, till vackra vyer i Bredäng. På flera olika platser i Stockholm växer unika och spännande bostäder fram, nära både stadspuls och vackra naturområden. Gemensamt är att de byggs av samma bostadsutvecklare. – Vi bygger bostäder som får staden och människor att må bra, säger Hanna Lindskog, marknadschef på Åke Sundvall.

Panorama som byggs i Bredäng. Foto: Åke Sundvall

Flera ovanliga bostadsprojekt växer fram i Stockholm stad just nu. På andra sidan stan byggstartar exempelvis Panorama under hösten 2020, ett projekt utöver det vanliga. Panorama som byggs i Bredäng erbjuder just vad namnet antyder, ett boende med obruten utsikt åt alla håll.

– Panorama kommer att bli ett landmärke som man kan se från vattnet och alla stadsdelar – tre riktigt häftiga Svanenmärkta hus med makalös utsikt över Mälaren, enbart ett stenkast från Mälarhöjdsbadet och Sätraskogens naturreservat, säger Hanna Lindskog.

Klicka här om du vill veta mer om Panorama.

Totalt byggs cirka 200 lägenheter, från kvadratsmarta ettor till rymliga fyra rum och kök. Säljstart planeras till våren 2021.

Unika skärgårdsbostäder på Rindö

Ett annat unikt projekt är kulturmärkta Marketenteriet. Under tidigt 1900-tal var byggnaden, som ligger ett stenkast från Rindö hamn, en mäss för värnpliktiga. Nu har det omvandlats till vackra skärgårdsbostäder med närhet till stan med kommunikationer via båt, bil och buss.

Samlingssalen i Marketenteriet på Rindö. Foto: Åke Sundvall

Det finns totalt tio lägenheter i projektet, som ingen är den andre lik, berättar Hanna Lindskog, marknadschef på Åke Sundvall, som tillsammans med Vasallen står bakom projektet. Bostäderna är färdigställa och redo för sina nya ägare.

Vill du läsa mer om Marketenteriet? Klicka här.

– Det är ett gammalt hus med en fantastisk historia. Vi har därför valt att bevara så många originaldetaljer som möjligt som sätter sin egen unika prägel på varje enskild lägenhet. Det är en fantastisk chans att förvärva en unik nyproducerad bostad, med historiens vingslag påtagligt nära, säger hon.

Nyproduktion i Norra Djurgårdsstaden

Åke Sundvall är även med och moderniserar Norra Djurgårdsstaden, som under många år var ett industriområde nära Värtahamnen. Sedan 2009 har området varit under utveckling för att bli ett miljövänligt bostadsområde nära stan.

Vill du läsa mer om Granithusen? Klicka här.

Ett stenkast från både Lidingö och Östermalm ligger stadsdelen som under de senare åren ökat i popularitet. Ett spännande projekt som växer fram i området är Granithusen, två stadsvillor med äganderättsform.

Granithusen i Norra Djurgårdsstaden. Foto: Åke Sundvall.

– Det är väldigt ovanligt med äganderätter med friköpt tomt i centrala Stockholm. Så pass ovanligt att vi väntat i nästan 100 år sen det gjordes sist, säger Hanna Lindskog och berättar att dessa typer av bostäder är betydligt vanligare i storstäder som New York, London och Berlin. 

Hon fortsätter:

– I Granithusen i Norra Djurgårdsstaden får du det bästa av två världar – närhet till Djurgårdens vackra grönområden och pulsen i innerstan.