Nya bostäder i Linköping: ”Populärt område”

I det populära bostadsområdet Södra Ekkällan i Linköping tar ett nytt projekt form. Där bygger Bonava Kryddan, ett grannskap med moderna bostäder, nära kommunikationer och natur – tio minuter från city.

Kryddan ligger i det väletablerade området Södra Ekkällan i Linköping med bästa läge för ett modernt vardagsliv.

Kryddan blir ett nytt grannskap i Södra Ekkällan i Linköping. Totalt blir det tre etapper i grannskapet, där den första har säljstart i vår. I första etappen blir det 60 bostäder. Från yteffektiva ettor om 40 kvadratmeter, till fyror om 118 kvadratmeter i etage.

Vill du veta mer om Kryddan? Klicka här.

– Det är lätt att förstå varför området snabbt blivit ett av Linköpings populäraste. Du har naturen utanför dörren, skolor i närområdet och stan en kort cykeltur bort, säger Carl Almesåker Nennefors, projektchef på Bonava för grannskapet Kryddan. 

Ett hem är mer än vad som ryms inom fyra väggar 

Bostäderna i Kryddan blir ljusa och välplanerade med varierande planlösning. Oavsett storlek får majoriteten en gedigen balkong eller uteplats. Flera får dessutom ett trevligt läge som vetter mot den lugna och lummiga innergården. 

Klicka här om du vill göra en intresseanmälan på Kryddan.

Gården blir en grön oas där du kan pausa, umgås med familj och grannar eller påta i växthuset eller i kryddträdgården. Det blir även ett trevligt utekök med både grillplats och pizzaugn, ett hobbyrum med vask och arbetsbänk samt cykelrum. 

I grannskapet kommer det att bland annat att finnas gemensam växthus, grillplats och cykelrum.

– Ett hem är mer än vad som ryms inom fyra väggar. Gemenskap gör livet enklare och hemmet större. Därför lägger vi mycket fokus på det som finns utanför hemmet och som är viktigt för gemenskapen, säger Carl Almesåker Nennefors. 

Nära kommunikationer, universitet och stadskärnan 

Knappt två kilometer bort från Kryddan ligger stadskärnan med allt från shopping, matbutik, restauranger och nöjen. Här finns även Stora Torget, Linköpings mittpunkt, som sprudlar med sina många restauranger och uteserveringar. Hit når du enklast genom att gå eller cykla några minuter. 

Bostäderna i Kryddan blir ljusa och moderna med varierad planlösning och balkong eller uteplats.

Som boende i Kryddan har du också naturen nära till hands. På gångavstånd har du Tinnerbäcken som rinner genom södra Linköping. Lite längre bort hittar du även Tinnerö Eklandskap, ett naturreservat som erbjuder fina strövområden med skogar, sjöar och fornlämningar från järnåldern. 

Vill du veta mer om Kryddan – läs mer här.

Det är enkelt att ta sig till och från Södra Ekkällan. Från Kryddan tar det cirka fem minuter att promenera eller cykla in till stadskärnan. Dessutom går det flera bussar i området med avgångar var tionde minut. Tar du hellre bilen är du snabbt ute på Linköpings yttre ringled (Y-ring) som smidigt tar dig runt stan och vidare mot E4an.