Unika balkongen får huset att sticka ut

Vissa hus sticker ut, så är det bara. Ofta är det en specifik detalj som får människor att höja på ögonbrynen. I det här fallet är den detaljen en balkong.

Den här villan i Trollhättan, en vacker stad i västra Sverige där SAAB en gång huserade och som vilar mot Göta Älvs vatten, har väckt uppmärksamhet på Hemnet. Huset har genomgått en gedigen renovering och innefattar bland annat en stor maskinhall.

Men det är inte maskinhallen som framförallt lockat besökare, det är nämligen en inomhusbalkong. Helena Nyman Hjern på ERA Hus & Hem förmedlar bostaden och berättar mer.

– Inomhusbalkongen är handgjord av säljaren pappa som svetsat och tvinnat ihop de olika delarna. Balkongen skapar en otrolig rymd till rummet och placering utefter en trävägg efterliknad en gammal yttervägg framhäver den verkligen perfekt! Balkongen binder fint ihop de två våningsplanen, säger hon.

I annonsen skriver du att huset måste ses för att upplevas till fullo, berätta mer om det? 
– Sällskapsytorna är något utöver de vanliga och ombyggnationen är verkligen genomtänkt. Andra våningens tak är höjt för att skapa rejäla rum genomgående i huset, varje fönsters placering är tänkt för att framhäva naturen utomhus och varje utrymme optimerat, säger Helena Nyman Hjern.

Du kan läsa mer och se fler bilder på objektet här.

Foto: U-Town Media

Foto: U-Town Media

Foto: U-Town Media