Unikt radhus säljs: ”Drömmer om att få rita sånt här”

Ett objekt i ett av Sveriges mest ikoniska radhusområden, så beskriver Mattias Lantto, mäklare på Historiska Hem, radhuset i Hässelby Södra Villastad. – Arkitekter jag träffat på tidigare visningar som intressenter har själva sagt att de drömmer om att få rita sånt här, men det finns inte ekonomi till det idag, säger han.

Radhuset på Måbärsstigen 48 är Hemnets mest klickade radhus under vecka 19, och ett av de mest klickade objekten totalt. Det är ett av de prisbelönta och vida kända Radiohusen som uppfördes i slutet av 1950-talet. Radhusen ritades av arkitekterna Bertil Karlén och Josef Stäck och fick sitt smeknamn då flera svenska radioprofiler bodde där.

Radiohusen är unika, och välkända. Har det märkts på intresset? – Det är ett av Sveriges mest ikoniska radhusområden som drar till sig många arkitekter som boenden bland husen. Arkitekter jag träffat på tidigare visningar som intressenter har själva sagt att de drömmer om att få rita sånt här, men det finns inte ekonomi till det idag. Det är inte ofta praktiska lösningar är de vackraste, man brukar ofta få kompromissa mellan just dessa värden men i detta fall är det helt kompromisslöst boende, säger Mattias Lantto, mäklare på Historiska Hem.

Just detta objekt, vad är unikt med det? – Det är dels välbevarat, och dels uppdaterat med fina lösningar som ökat bekvämligheten samtidigt som det harmoniserar med de tankarna som fanns från början. Men kanske främst den otroliga trädgården, med så många rum i rummet.

Vad kan personen som köper objektet förvänta sig av boendet och området? – Ett lika bekvämt som vackert boende. En trädgård i världsklass och ett paradis för barnfamiljerna med tanke på de många barnen i området, men även för de med utflugna barn, Mälaren ligger precis runt ”hörnet” för den som har intresse för båt och badliv till exempel.

Läs mer om objektet här!

Foto: Historiska Hem

Foto: Historiska Hem

Foto: Historiska Hem

Foto: Historiska Hem