Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2023

Fastighetsbyrån Mora

Fastighetsbyrån Mora

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Strandellvägen 18, Trunna, Orsa kommun

Strandellvägen 18

Villa
Trunna, Orsa kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 700 000 kr
100 + 51 m²
7 rum
1 380 m² tomt

Välkomna till Strandellvägen 18 och denna lugnt belägna villa i Trunna, Orsa. Här bor ni i ett barnvänligt område med gångavstånd till centrum, lekplats, naturen och ett fågelreservat runt knuten. I närområdet kring centrala Orsa finns även flertalet förskolor och skolor. Huset är väl tilltaget med sina drygt 180 kvm fördelade på två plan. Här finns plats för den stora familjen med bland annat 5-6 sovrum, två vardagsrum/allrum, två badrum och stor uteplats med både inglasat uterum, takad altan och öppen altan. Uteplatserna är belägen på baksidan med kvällssol. Huset värms upp med effektiv bergvärme från 2017. Till huset hör ett vidbyggt varmgarage med plats för en bil samt en trevlig isolerad gäststuga med indragen el. Stor vedbod finns på baksidan.

Koppargränd 22, Orsa Centrum, Orsa kommun

Koppargränd 22

Radhus
Orsa Centrum, Orsa kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 100 000 kr
109 m²
4 rum
4 882 kr/mån
10 092 kr/m²

Välkomna till Koppargränd 22 och detta välskötta bostadsrättsradhus beläget i barnvänligt, lugnt område i Orsa. Här finner ni ett välplanerat boende i två plan med 4 rum och kök fördelat på 109 kvm. På entréplan finns bostadens sociala utrymmen så som kök och vardagsrum, här finns även ett badrum och separat tvättstuga. På överplan finns tre rymliga sovrum, badrum och klädkammare. På baksidan finns en härlig takad uteplats i soligt läget samt en balkong på övre plan med trevlig utsikt ner mot Orsa sjön. Garage finns i garagelänga. Bostadsrätten är centralt belägen i Orsa med gångavstånd till butiker, restauranger, skola, förskolan och bad i Orsa sjön.

Kräggtjärnsvägen 64, Venjan, Mora kommun

Kräggtjärnsvägen 64

Fritidshus
Venjan, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
2 900 000 kr
81 + 25 m²
3 rum
1 399 m² tomt

Varmt välkommen till Kräggtjänsvägen 64! Här möts du av en gedigen timmerstuga med fantastisk läge. Drömmer du om ett permanentboende eller ett fritidsboende som är beläget med både naturen och sjön som granne? Med ett soligt läge bland tallarna och panoramautsikt ner mot Venjanssjön så är Kräggtjänsvägen helt rätt för dig. Timmerstugan har totalrenoverats och en glasveranda har byggts till. Från glasverandan tar du dig ut till altanen. Förutom glasverandan så har man även gjort andra större renoveringar, nytt helkaklat duschrum med golvvärme, nya markiser, nytt avloppsystem och ny el. Man har bevarat det gamla och det charmiga samtidigt som man har gett stugan en modern känsla invändigt. På tomten finns en grillplats som vetter ned mot sjön för trevliga grillstunder dagtid som kvällstid, sommar som vinter. På uppfarten har du ett isolerat gästhus om ca 25kvm som idag är fördelat på ett gästrum/kontor och ett förråd. Som ägare är du en del av en vägförening som sköter vägarna sommar och vintertid. Det finns också bryggor samt slogbodar man kan använda. Genom vägföreningen har man också tillgång till kommunalt vatten året om. I byn finns bland annat skola F-6, livsmedelsbutik, vandringsleder, skidspår på sjön och skog, fiske och härlig natur med bär- och svampplockning. Ligger endast 2 mil från Vasaloppsarenan och 40 minuter till alpinskidåkning i Kläppen.

Slogvägen 5, Öna, Mora kommun

Slogvägen 5

Radhus
Öna, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
2 095 000 kr
138 m²
5 rum
475 m² tomt

Välplanerat hus på populära Önaheden. Huset har en flexibel planlösning som kan anpassas efter tycke och behov. Här bor ni i ett barnvänligt och trevligt område med gång - cykelavstånd till bad i Orsasjön, Bjäkenbackens skola och Mora centrum. Uppvärmning genom jordvärme. Besiktningsprotokoll under dokument och länkar.

 • Uteplats
Tomtvägen 8, Utmeland, Mora kommun

Tomtvägen 8

Villa
Utmeland, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
2 400 000 kr
139 m²
5 rum
925 m² tomt

Nu finns tillfälle att förvärva en fin familjevilla med trivsamt läge. År 1974 byggdes denna högt belägna fastighet som endast haft en ägare. Området är lugnt och erbjuder närhet till Mora centrum, Saxviken och skolor. Huset fördelas på två våningsplan. Entrévåning med kök, vardagsrum, badrum och två sovrum samt souterrängvåning med sovrum, allrum, badrum, tvättstuga, förråd och garage. I bostaden finns även bra förvaringsutrymmen både på entré- och souterrängvåning. Stor balkong i österläge som nås via kök och sovrum, med morgon- och förmiddagssol. Altan med söderläge som nås utifrån vid entrésidan. Huset värms effektivt upp med jordvärme och fönstren byttes år 2012.

 • Balkong
 • Uteplats
Wiksvägen 3, Orsa, Orsa kommun

Wiksvägen 3

Villa
Orsa, Orsa kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 550 000 kr
88 + 14 m²
3 rum
1 185 m² tomt

Välkommen till Wiksvägen 3 och detta trevliga timmerhus i Orsa. Huset erbjuder er ett bekvämt och välplanerat boende om 88 kvadratmetrar fördelade på 3 rum och kök. Huset storlek och centrala läge gör att det lämpar sig bra för både permanent och fritidsboende. Huset är byggt 1989 och väl omhändertaget, här har flera renoveringar genomförts så som installation av energieffektiv bergvärme 2017 och renovering av kök 2021. Här bor ni på en lugn återvändsgata med promenadavstånd till centrum, kommunikationer, naturen och skola. På tomten finns en mindre gäststuga, garage med plats för en bil, förråd och stor vedbod.

Skogsgläntan 5, null, Mora kommun

Skogsgläntan 5

Lägenhet
Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 595 000 kr
73 m²
3 rum
vån 1/1
3 991 kr/mån
21 849 kr/m²

Ljus och trevlig trea i markplan med renoverat kök på skogsgläntan. Lägenheten har väldisponerade ytor och erbjuder en takad altan på baksidan av huset samt en altan på framsidan. Till lägenheten finns ett varmbonat förråd med indragen el samt tillhörande carport. På Skogsgläntan bor ni ett trevlig område med närhet till naturen, matbutiker, skola samt cykelavstånd till mora centrum. Varmt välkommen på visning!

 • Uteplats
Rödluvevägen 8P, Gesunda, Mora kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Rödluvevägen 8P

Lägenhet
Gesunda, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
695 000 kr
53 m²
3 rum
vån 1/2
2 000 kr/mån
13 113 kr/m²

Trevligt och lättskött fritidsboende i Gesunda i form av en lägenhet på tre rum och kök. Bostaden befinner sig vid foten av Gesundaberget med vacker natur, vandringsleder, svampskogar, längskidspår, fiskevatten, bad- och båtplats. Gångavstånd till fantastiska Tomteland som uppskattas av alla barn. Går att hyra ut för fritidsändamål. Bostaden ligger ute för uthyrning i dagsläget. Säljs med inventarier.

 • Uteplats
Blåbärsstigen 1, Noret, Mora kommun

Blåbärsstigen 1

Villa
Noret, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
3 295 000 kr
109 + 109 m²
6 rum
1 213 m² tomt

Varmt välkommen till denna 1-plansvilla med källare i populära Noret. Fastigheten har genomgått flera större renoveringar senaste åren som nytt duschrum på entréplan, nya fönster, bergvärme och ny dränering. Övrigt så erbjuds ett garage och carport som även nås från huset, kamin i gillestugan och närhet till Norets handelscentrum och lasarettet.

 • Energieffektiv
Nörderängsvägen 10, Gesunda, Mora kommun

Nörderängsvägen 10

Fritidshus
Gesunda, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 295 000 kr
35 m²
3 rum
387 m² tomt

Välkomna till detta välskötta fritidshus med utsikt över Siljan i Gesunda på Nörderängsvägen 10! Stugan har ett fint läge och är belägen ca 150 m från Siljans strand. Stugan är vinterbonad och erbjuder 35 välplanerade kvadratmeter med två sovrum, badrum och allrum med kök. På tomten finns en förrådsbyggnad. Stugan ligger i Gesunda ca 1,5 mil utanför centrala Mora med närhet till Gesundaberget. Här har du tillgång till friluftsaktiviteter i form av längd skidåkning, cykling och vandring med hänförande utsikt över Siljansområdet. Här finns även Tomteland.

Tomtebovägen 4A, Tomtebo, Mora kommun

Tomtebovägen 4A

Lägenhet
Tomtebo, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 250 000 kr
59 m²
2 rum
vån 2/2
3 398 kr/mån
21 186 kr/m²

Här kan du kliva in i en lägenhet där du känner dig hemma den dagen du flyttar in. Köket har renoverats med moderna färgval och mycket förvaringsmöjligheter. Köksbänk med goda arbetsytor för dig som gillar att laga mat. Duschrummet har med kakel på väggar och våtrumsmatta i modern färg, tvättmaskin och väggskåp för förvaring. I vardagsrummet har du plats för både matgrupp och soffgrupp och som leder dig vidare till den inglasade balkongen med eftermiddag/kvällssol. I alla rum förutom duschrummet finns det dimbara spotlights i tak. Gångavstånd till centrum - nära Siljans strand och vacker natur. Varmt välkommen!

Vasagatan 43, Mora Centrum, Mora kommun

Vasagatan 43

Lägenhet
Mora Centrum, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 500 000 kr
75,7 m²
3 rum
vån 2/3
4 814 kr/mån
19 815 kr/m²

Varmt välkommen till Vasagatan 43 och populära Brf Midsommardansen. Här erbjuds en rymlig lägenhet belägen på andra våningen som är fördelad på tre rum och kök. Bostaden är genomgående ljus och har fönster i två väderstreck. Här finns stor hall, kök, två sovrum, vardagsrum, klädkammare, balkong och stort badrum med tvättmaskin samt torktumlare. I nära anslutning till lägenheten finns både hiss och tillhörande förråd. Brf Midsommardansen erbjuder ett praktiskt seniorboende för dig som fyllt 55 år.

 • Balkong
 • Hiss
Kyrkogatan 44, Mora Centrum, Mora kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Kyrkogatan 44

Villa
Mora Centrum, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
4 200 000 kr
150 + 105 m²
6 rum
1 169 m² tomt

Nu har ni chansen att bli nya ägare till denna mycket stilfulla och välskötta 30-talsvilla med centralt läge i Mora. Unikt hus med charmiga detaljer, väl tilltagen takhöjd, och flera sällskapsytor. Bostaden är fördelad på två plan, källare samt isolerat vindsrum. På fastigheten finns även garage som nås inifrån bostaden samt gäststuga/förråd. Stor uppvuxen trädgård med bärbuskar och fruktträd. Huset är beläget centralt i Mora, ett stenkast från centrum, med gångavstånd till butiker, restauranger, gym och kommunikationer. I närheten finns även förskolor och skolor.

 • Balkong
 • Uteplats
Djustäppvägen 23, Sollerön, Mora kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Djustäppvägen 23

Villa
Sollerön, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 750 000 kr
131 + 124 m²
5 rum
1 949 m² tomt

Enplanshus med hel källare och stort vidbyggt garage, beläget på Sollerön. Huset har en bra planlösning med många rum, fina umgängesytor och mycket förvaringsutrymmen. Fastigheten är centralt beläget på ön med gångavstånd till skola, förskola, matbutik och bussförbindelser till centrala Mora.

Plogvägen 16, Hånåkni, Mora kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Plogvägen 16

Radhus
Hånåkni, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
2 495 000 kr
135 m²
4 rum
577 m² tomt

Populärt kedjehus med bra läge mot grönområde och är beläget som näst sista hus på gatan vilket gör att förbipasserande biltrafik är väldigt begränsad. Huset har en flexibel planlösning som kan anpassas efter tycke och behov. Löpande underhållet både utvändigt och invändigt. Stor takad altan på baksidan med trädgård mot grönområde. Driftsäker fjärrvärme och rymligt, vidbyggt varmgarage. Här bor man med gångavstånd till välsorterad ICA-butik, förskolor, skola F-9 och Mora centrum. Omtyckt och barnvänligt område!

 • Balkong
 • Uteplats
Södra Gärdesvägen 83, Gopshus, Mora kommun

Södra Gärdesvägen 83

Villa
Gopshus, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
650 000 kr
48 m²
1 rum
1 430 m² tomt

Trevligt, mindre hus med tillhörande gårdsbyggnader i Gopshus. Här bor du ett stenkast från Vasaloppsspåret och en kort promenad från Gopshusbacken med utförsåkning. Skogarna runt om erbjuder möjlighet till snöskoteråkning, vandring, bär- och svampplockning. Fin badplats finns i Spjutmosjön och möjlighet till att hyra båtplats. Välkommen till Södra Gärdesvägen 83!

Lingonstigen 1 C, Grönklitt, Orsa kommun

Lingonstigen 1 C

Lägenhet
Grönklitt, Orsa kommun
Fastighetsbyrån Mora
2 795 000 kr
132 m²
6 rum
vån 3/3
8 276 kr/mån
21 174 kr/m²

Välkommen till Lingonstigen 1 C, en stor toppvåning om 132 kvm i snösäkra och populära Orsa Grönklitt! Bostaden är belägen ca 100 meter från närmsta backe och ca 50 meter från närmsta längdspår. Huset byggdes 2006 och värms effektivt upp via bergvärme. Stora sociala ytor med mysig och värmande kamin. Hela 17 bäddar fördelat i 5 sovrum. Balkong i sydöstligt läge med fin utsikt över Orsasjön och bygden. Två kaklade badrum, rymlig bastu, badkar och dubbla duschar. Allt ingår i föreningens avgift vilket gör detta till ett enkelt ägande. Uthyrningsavtal kan, för den som vill, tecknas med Grönklitt. Bostaden säljs inklusive inventarier!

 • Balkong
Tomtebovägen 10 C, Tomtebo, Mora kommun
 • Budgivning med BankID pågår
Tomtebovägen 10 C, Tomtebo, Mora kommun, bild 2
Tomtebovägen 10 C, Tomtebo, Mora kommun, bild 3

Tomtebovägen 10 C

Lägenhet
Tomtebo, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
950 000 kr
68 m²
2 rum
vån 1/2
4 253 kr/mån
13 971 kr/m²

Ljus gavellägenhet med ett extra fönster i vardagsrummet och en stor inglasad balkong. Helkaklat badrum. Klädkammaren har byggts om till ett extra sovutrymme. 10 minuters gångväg till Mora Centrum och några hundra meter bort finns fina promenadstråk längs Siljans strand.

 • Premium
 • Balkong
Tallstigen 11, Grönklitt, Orsa kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Tallstigen 11

Fritidshus
Grönklitt, Orsa kommun
Fastighetsbyrån Mora
3 495 000 kr
89 m²
4 rum
932 m² tomt

Nu har du chansen att bli den nya ägaren till denna välplanerade och välskötta stuga på Tallstigen 11 i Orsa Grönklitt! Stugan är byggd 2018 och har allt du behöver att tillgå på samma plan, stora sociala ytor, tre sovrum, två badrum varav ett med bastu m.m. Säljes gärna med inventarier! Här bor du med närhet till både utförs- och längdåkning. Orsa Grönklitts anläggning har haft en fantastisk utveckling och är idag ett riktigt mecka för längdåkare från hela landet. Möjlighet finns att teckna avtal med Grönklittsgruppen för uthyrning.

 • Plus
Sjönära tomter , Bäcka, Orsa kommun

Sjönära tomter

Tomt
Bäcka, Orsa kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 000 000 kr

Sjönära tomtområde i Bäcka med fin utsikt mot Orsasjön, ett stenkast från vattnet. Bäcka har idag både fritids - och fast boende och är uppskattat för sitt naturnära och vackra läge mellan byn Våmhus och Orsa. 4 st tomter av 9 finns nu kvar till försäljning! Tomterna säljs inklusive VA i tomtgräns. Kostnad för elanslutning tillkommer. Bäcka ligger 20 minuters bilresa ifrån Grönklitt med alpin anläggning samt stort utbud för längdskidälskare. Även Mora centrum nås på 20 minuter och till Orsa centrum är det 10 minuters bilväg. Välkommen att kontakta oss för visning på plats!

Holvägen 5, Sollerön, Mora kommun

Holvägen 5

Fritidshus
Sollerön, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
2 895 000 kr
91 m²
3 rum
1 110 m² tomt

Välkomna till denna enplansvilla från år 2012. Huset lämpar sig både som permanent som fritidsboende. Uppvärmning via luft/vattenvärmepump och kamin. Fastigheten är fint belägen på Solleröns östra sida med vacker utsikt mot Siljan! Plan och lättskött tomt med staket. Carport och isolerat förråd byggt ca år 2017. Närhet till båthamn, badplats, skola, livsmedelsaffär och natur. Mora nås på 20 minuters bilfärd. Besiktningsprotokoll finns!

 • Uteplats
Vasagatan 11 C, Mora Centrum, Mora kommun

Vasagatan 11 C

Lägenhet
Mora Centrum, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 295 000 kr
61,4 m²
2 rum
vån 1/3
3 151 kr/mån
21 091 kr/m²

Nu finns möjligheten att köpa denna charmiga bostadsrätt med närhet till resecentrum, Mora centrum, gymnasieskola och badplats vid Siljan. Bostaden ligger en halv trapp upp i huset och är löpande renoverad. Här bor du i en bra förening med låga avgifter!

 • Balkong
Sundsvägen 13, Sollerön, Mora kommun
 • Imorgon

Sundsvägen 13

Villa
Sollerön, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
1 795 000 kr
160 + 70 m²
6 rum
5 788 m² tomt

Rejält hus med bra läge på Sollerön. Här erbjuds vacker utsikt mot Gesundaberget med öppna fält runt fastigheten. Huset fördelas idag på fyra sovrum, två badrum, renoverat kök, två vardagsrum, tre balkonger, relaxavdelning, inglasat uterum, extrarum på vinden samt gott om förvaringsutrymmen. På fastigheten finns även garage, carport, växthus samt stort trädäck förberett för pool. Huset värms upp via jordvärme. Husets förutsättningar gör att det kan användas som flerfamiljsbostad.

 • Plus
 • Balkong
 • Uteplats
Södra Stugvägen 102 - 10 veckorsandelar, Grönklitt, Orsa kommun

Södra Stugvägen 102 - 10 veckorsandelar

Fritidshus
Grönklitt, Orsa kommun
Fastighetsbyrån Mora
425 000 kr
39 m²
3 rum
750 kr/mån

Nu finns möjlighet att förvärva 10-veckorsandel i gedigen timmerstuga belägen i en av Grönklitts populäraste stugbyar - Björnen. Här bor ni med bra läge, nära längdspårcentrum, butik, restaurang och slalombacke. Ett smidigt och bekvämt boende i snösäkra Grönklitt. Goda uthyrningsmöjligheter för er som inte önskar nyttja alla veckor själva. Längdspår finns nära bostaden där du tar dig ut i hela spårsystemet med längdåkning av högsta klass. 5 stycken tillgängliga 10-veckorsandelar: Andel 1: 1, 2, 11, 12, 22, 23, 32, 33, 42, 43 - SÅLD! Andel 2: 3, 4, 13, 14, 24, 25, 34, 35, 44, 45 Andel 3: 5, 6, 15, 16, 26, 27, 36, 37, 47, 48 Andel 4: 7, 8, 17, 18, 28, 29, 38, 39, 49, 50 - SÅLD! Andel 5: 9, 10, 20, 21, 30, 31, 40, 41, 51, 52 - SÅLD! Vårstädning vecka 19, Höststädning vecka 46 Andelsveckorna ligger på rullande schema och förskjuts två veckor varje år.

Tomt Hemulsjö, Hemulsjö, Mora kommun

Tomt Hemulsjö

Tomt
Hemulsjö, Mora kommun
Fastighetsbyrån Mora
175 000 kr
865 m² tomt

Nu finns möjlighet att förvärva en obebyggd tomt i Hemulsjö! Området är beläget ca 20 km från Mora och nås med bil via grusväg. Vandringsled går genom området till en närliggande fäbod, Norra Garberg där IFK Mora har ett skidcenter med preparerade längdspår. Sjön erbjuder en fin badplats med gemensam slogbod och brygga. Bra gädd- och abborrfiske i sjön samt bäcköring i Hemulån som slingrar sig ner till Mora. Här erbjuds svamp- och bärplockning, vandring, fiske och vintertid skoteråkning och skidåkning i Norra Garberg. Gemensam vattentäkt med tjänligt, testat senast för några år sedan. Tomten är en plan naturtomt. Servitut finns för infartsväg. Gemensam arbetsdag en dag per år med korvgrillning och uppröjning. Byggnadsplan finns under dokument och länkar!

Visar 1 - 25 av 40