Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2023

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Ekdungsvägen 9, Lövekulle, Alingsås kommun
 • Imorgon kl 16:00
Ekdungsvägen 9, Lövekulle, Alingsås kommun, bild 2
Ekdungsvägen 9, Lövekulle, Alingsås kommun, bild 3

Ekdungsvägen 9

Radhus
Lövekulle, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
3 875 000 kr
122 m²
5 rum
6 925 kr/mån
31 762 kr/m²

Ekdungsvägen erbjuder ett boende utöver det vanliga. Området är byggt med varsam anpassning till omgivande natur och med en genomtänkt gestaltning. Bebyggelsens utformning skapar en bykänsla med egnahemskaraktär och har fina kvaliteter från både modern och traditionell arkitektur. De slamfärgsröda husen slingrar sig längs den ekskogsbeklädda kullen, uppförda på plintar för minimal påverkan av platsens natur. Ett unikt sätt att bygga på. Ena sidan av husen har egna täppor utanför dörren och längs vägen finns lekplatser, grönytor, parkeringar och förråd. Andra sidan får dig att ostört uppleva naturen på mycket nära håll. För den friluftsintresserade är detta ett boende med mycket höga kvaliteter. På mindre än tio minuter promenerar du till vackra badvikar och längs Mjörns stränder finns flera härliga grillplatser, båthamnar och vandringsslingor i storslagen naturmiljö. Samtidigt är det mindre än 15 minuters cykelavstånd till trästaden Alingsås mysiga centrum som erbjuder ett komplett utbud av handel, restauranger, kultur och service. Bara några minuter bort finns också närcentrum Stadsskogen med livsmedelsbutik, förskolor, grundskola, vårdcentral mm. Smidigt läge för pendling till Göteborg antingen med bil eller tåg och busshållplats finns i direkt anslutning till området. Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information och bokning av visning!

 • Premium
 • Uteplats
Edsåsvägen 42A, Hemsjö, Alingsås kommun
Edsåsvägen 42A, Hemsjö, Alingsås kommun, bild 2
Edsåsvägen 42A, Hemsjö, Alingsås kommun, bild 3

Edsåsvägen 42A

Tomt
Hemsjö, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
900 000 kr
1 375 m² tomt

Välkomna till Hemsjö, här erbjuds den sista lättbyggda tomten i detta område. Tomten ligger i en västersluttning omgivet av gärdsgårdar och natur. Hemsjö är ett vackert naturnära område strax utanför Alingsås. Här bor du med bekvämt pendlingsavstånd på ca 10 minuter till Alingsås och ca 30 minuter Göteborg med bil. En kort promenad där barnen inte behöver ta sig ut på vägen ligger Hemsjö skola som har från årskurs förskola till och med årskurs 6. Här finns både idrottshall och fotbollsklubb. På cykelavstånd ligger Ingared som erbjuder, affär med pizzeria, skatepark, stor badplats, båtbrygga och ytterligare en skola. Tomten är 1 375 m² och ligger på ett högt västerläge med fin utsikt och härlig kvällssol, omringat av en idyllisk omgivning av skog och stenmurar. Tomten är förbered med framdragen el, stenkista för dagvatten och tomten är grovplanerad och tillrättaställd viket gör det enkelt att påbörja bygget av sitt framtida drömhus. Utöver tomtpriset tillkommer kostnad för framdragen el, avlopp och markarbetet på 290 000 kr. Tomten är fri fån husfabrikanter vilket innebär att köparen själv väljer hus. Välkomna att själva åka till tomten när det passar för att känna in platsen och önskar ni visning av mäklaren så bokar vi en tid.

 • Premium
Lindekullegatan 25, Ingared, Alingsås kommun

Lindekullegatan 25

Radhus
Ingared, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
3 290 000 kr
110 m²
5 rum
5 949 kr/mån
29 909 kr/m²

Välkommen till detta välplanerade rymliga bostadsrättsradhus i två plan med gavelläge. Bo i en sjönära lägenhet med huskänsla och tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne med vackra promenadslingor direkt utanför dörren och med gångavstånd till både båtbrygga, badplats och mataffär i barnvänliga och trevliga Ingared. Bostaden är utrustad med genomtänkta detaljval i form av färg, maskinerier och belysning vilket skapar ett exklusivt helhetsintryck. Här ryms ett härligt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, badrum två uteplatser och trädgård på entréplan och tre rymliga sovrum, vardagsrum, balkong och badrum på övervåningen. I denna hörnbostaden sträcker sig gräsmattan runt om huset och det är insynsskyddat med ett mysigt staket, här finns det gott om plats för den med gröna fingrar och härliga grillkvällar med det stora sällskapet i eftermiddagssolen. Genomgående bra förvaringsutrymmen och utomhusförråd vilket är perfekt för en familj eller den som är mån av plats. Varmt välkomna att anmäla er till visning!

 • Plus
 • Balkong
 • Uteplats
Fötene Nordgården, Södra Härene, Vårgårda kommun
 • Budgivning pågår

Fötene Nordgården

Gård/Skog
Södra Härene, Vårgårda kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
20 800 000 kr
174 + 63 m²
6 rum
168 ha tomt

Välkommen till denna synnerligen trevliga gård. Egendomen omfattar ca 165 hektar. Förutom ett fantastiskt gårdscentra med högt och vackert belägen mangårdsbyggnad så finns här också en rejäl ladugård i vinkel, verkstad, magasin, flygelbyggnad samt lillstuga. Markerna fördelar sig på totalt ca 82,6 hektar skogsmark, 27,3 hektar åkermark, 21 hektar bete samt 4,5 hektar vatten. Virkesförrådet som fördelar sig på i huvudsak två skiften är enligt skogsbruksplan ca 21 200 m³sk varav ca 6 000 m³sk nått avverkningsbar ålder. Fastigheten kommer att marknadsföras i tre delar men kan självklart säljas i sin helhet om så önskas. För mer information kring försäljningen och dess eventuella försäljningsdelar kan du lösa under fliken dokument eller besvaras av ansvarig mäklare.

 • Energieffektiv
Kyllingsgatan 5, Vårgårda, Vårgårda kommun

Kyllingsgatan 5

Villa
Vårgårda, Vårgårda kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
3 775 000 kr
148 m²
5 rum
928 m² tomt

Denna fantastiska villa är uppförd och närproducerad 2010 här i Vårgårda. Detta är det perfekta hemmet för en familj som söker en bekväm och trygg tillvaro i en lugn och barnvänlig miljö. Beläget på en återvändsgata med minimal trafik, lekplats och Fridhemsskolan på gångavstånd. Från denna villa är det även gångavstånd till järnvägsstation och mataffärer mm. På baksidan av huset hittar du en uppväxt och tämligen insynsskyddad trädgård med gott om plats för lek och roliga aktiviteter för hela familjen men även för odling om så önskas. Altanen som ligger i sydvästläge har både en öppen yta och ett inglasat uterum, perfekta platser för avkoppling och sociala stunder. Här finns också ett platsbyggt utekök för sommarens grillkvällar. Villan består av 5 rum och kök varav 3 sovrum. Genomgående bra skick och med en modern känsla som ökar både komfort och bekvämlighet. Köket är en dröm för den matlagningsintresserade och erbjuder moderna faciliteter och stilrena detaljer samt gott om förvaring. I anslutning ligger vardagsrummet som har utgång till altanen med uterummet, vilket ger fina ytor att umgås på. Entréplanet erbjuder även ett gästrum/sovrum/arbetsrum samt ett komplett badrum med WC. På ovanvåningen finns det tre bra sovrum en möblerbar hall, ytterligare ett komplett badrum med WC samt bra förvaringsmöjligheter. Garaget har plats för en bil saknar vatten och belysning men allt är förberett och lätt att dra in. Med promenadavstånd från huset nås du av Vårgårdas centrum samt grönområde med fina promenadstråk, elljusspår samt nära till skola och förskolor. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Virkesrik skogsfastighet i Grude, Ljung, Herrljunga kommun

Virkesrik skogsfastighet i Grude

Gård/Skog
Ljung, Herrljunga kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
5 950 000 kr

Med bra anslutning till vägar ligger denna virkesrika, välskötta och välarronderade skogsfastigheten på ca 27 hektar utan byggnader. Virkesförrådet enligt nyupprättad skogsbruksplan är ca 6 400 m³sk. Trädslagsfördelningen är mestadels barrskog i gallringsålder men även en del att föryngringsavverka om man så önskar. Komplett skogsbruksplan finns under fliken dokument. Försäljningen av skogsfastigheten sker via anbud med en prisidé. Anbuden skall vara skriftligen och skickas senast den 17 maj 2024 med mail till [email protected] alt. per post till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Box 73, 441 30 Alingsås. Visning av skogsegendomen sker på egen hand eller via tidsbokning med mäklaren.

Trastvägen 13, Vårgårda, Vårgårda kommun
 • Budgivning pågår

Trastvägen 13

Villa
Vårgårda, Vårgårda kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
2 490 000 kr
77 + 74 m²
5 rum
782 m² tomt

Välkommen till denna välplanerade och totalrenoverade villa belägen på Trastvägen 13 i centrala Vårgårda. Med en yta på totalt 151 kvadratmeter har man maximerat ytan inne i bostaden med bra sällskapsytor och komfort för hela familjen. Den öppna planlösningen ger en ljus och luftig atmosfär, med moderna faciliteter för bekvämt boende. Entréplanet inrymmer ett rymligt kök, ett generöst vardagsrum med plats för matsalsmöbler. Härifrån leder en dörr till altanen. Dessutom finns två väl tilltagna sovrum, ett badrum med dusch och toalett och ett förråd. På källarvåningen finns ett stort biorum/allrum, ett sovrum, stor tvättstuga och ett separat torkrum en mellanhall med bra plats för förvaring och ett mindre förråd. På framsidan av huset finns en härlig altan som erbjuder många soltimmar att njuta av med utsikt över trädgården. Förutom detta finns det också ett garage för bekväm parkering. Endast några minuters promenad bort ligger Vårgårda Centrum som erbjuder, mataffärer, restauranger, caféer etc. Här ligger också stationen som erbjuder pendel till Göteborg på 40 min och Alingsås på 10 min. Med nybyggda E20 tar det ca 10 min till Alingsås centrum och 45 min till Göteborg. Varmt välkomna med en intresseanmälan!

Kampetåvägen 16, Kampetå, Alingsås kommun

Kampetåvägen 16

Tomt
Kampetå, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
895 000 kr
1 403 m² tomt

Välkommen till denna lantligt belägna tomt på Kampetåvägen i natursköna Alingsås, där bygglov redan finns beviljat för en 1,5-plansvilla om 172m² boarea. Här möts du av en vacker grönska i en omgivning som andas lugn och harmoni. Tomten erbjuder en stor potential för den som drömmer om att skapa sitt alldeles eget paradis. Med sina generösa 1403 kvadratmeter har du gott om utrymme att förverkliga dina drömmar och idéer. Den naturnära omgivningen ger dig möjlighet att njuta av frisk luft och vacker skog som sträcker sig så långt ögat kan nå. Perfekt för dig som älskar naturen och vill ge dina barn en lugn och trygg och uppväxtmiljö. Så varför vänta? Ta chansen att bli ägare till denna gröna oas och skapa ditt drömboende. Här bor du endast en liten kort biltur från Alingsås. Kontakta oss idag för mer information och boka in en privat visning. Välkommen till Kampetåvägen – där potentialen är lika stor som naturens skönhet!

Prästerydsvägen 1, Tuvebo, Alingsås kommun

Prästerydsvägen 1

Övrigt
Tuvebo, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
1 875 000 kr
150 m² tomt

Nu finns möjlighet att förvärva ett helhetskoncept av en väletablerad och omtyckt Napolitansk pizzeria i Alingsås. Beläget intill sjön Gerdsken ligger denna trevliga restauranglokal med sjöutsikt och lättillgängligt för besökare. Intill lokalen ligger en härlig uteservering med elektronisk markis med infravärme som fälls ut över hela serveringen, här är det framför allt uppskattat under sommarhalvåret att avnjuta en god måltid med härlig utsikt eller under fotbollsmatcherna som spelas intill. I serveringen finns det 24 platser samt uteserveringen med 32 platser. Restaurangen har en bra ventilation och maskinell utrustning. God förberedningsyta i köket och en diskavdelning/groventré finns längre in samt en toalett. I samband med försäljningen finns möjlighet att ta över Da Riccardos omtycka koncept med Napolitanska pizzor och namn, men det är också valfritt att etablera en restaurang/catering firma efter eget koncept. Upplåtelseformen är arrende och lokalen får endast användas för restaurang och cateringverksamhet. Omsättning ca 2,4 Mkr/år. Restaurangen har inte haft öppet regelbundet de senaste åren. Vänligen respektera och inte störa personalen eller ägaren, all kontakt gällande försäljningen och bokning av visning går via mäklaren. Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

Kärrbogata, Hemsjö, Alingsås kommun
Kärrbogata, Hemsjö, Alingsås kommun, bild 2
Kärrbogata, Hemsjö, Alingsås kommun, bild 3

Kärrbogata

Villa
Hemsjö, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
4 935 000 kr
130 m²
2 556 m² tomt

Varmt välkomna till Hemsjö och Kärrbogata som är belägen i en trivsam och fridfull miljö men med närheten till Alingsås och Göteborg. Här erbjuds nu en friköpt tomt på hela 2556 kvm omgiven av vackert kulturlandskap strax utanför Alingsås. Här planeras det att byggas en enplansvilla i vinkel om ca 130 kvadratmeter. Huset inrymmer ett trivsamt kök och vardagsrum med öppen planlösning och med ryggåstak vilket ger de sociala ytorna en mycket härlig rymdkänsla. Här finns även 4 sovrum, groventré, två badrum och ett allrum, det perfekta boendet. Tomten som omger huset är grovplanerad. Villan kommer vara nyckelfärdig och byggas i lösvirke samt skapas med omsorg av en av Alingsås ledande husleverantörer, Alingsås Huspaket. Att husen är byggda i lösvirke gör varje hus unikt i sitt slag samt med noggranna val av material och leverantörer skapar det en trygg känsla genom hela processen och framtiden. Utöver det färdigplanerade förslaget av huset finns givetvis mängder av tillvalsmöjligheter som skapar just ditt hus, du kan också ändra eller planera ett helt nytt hus efter dina önskemål tillsammans med Alingsås Huspaket. Processen går till genom Alingsås Huspaket som kommer att leverera huset och någon av deras välrenommerade samarbetspartner kommer ta hand om hela entreprenaden, eller så väljer ni som köpare vem som bygger, ni bestämmer. Oavsett innebär detta att det är mycket tryggt och smidigt för dig som köpare. Positivt förhandsbesked för en enfamiljsvilla med tillhörande garage och avstyckningen är klar, bygglovsansökan ingår i priset och Alingsås Huspaket hjälper till med ansökan. När man köper denna tomt är det bara att luta sig tillbaka och med spänning följa en rolig resa och uppleva varje steg till ett framtida drömhem. Hemsjö är vackert naturnära område strax utanför Alingsås. Här bor du med bekvämt pendlingsavstånd på ca 10 minuter till Alingsås och 30 minuter Göteborg med bil. I Närheten ligger Hemsjö skola som har årskurs förskola till och med åk 6. Här finns både idrottshall och fotbollsklubb. Bara en promenad bort ligger Ingared som erbjuder affär med pizzeria, skatepark, stor badplats, båtbrygga och ytterligare en skola.. Vid frågor, vänligen kontakta mäklare Kristoffer Jansson 0706-168551 eller Mattias Björkdahl på Alingsås Huspaket: Tel: 0322-229552 Mail: [email protected] Mail: [email protected] Ni är varmt välkomna att själva åka till tomten när det passar och vi kan även åka dit tillsammans på överenskommen tid. Varmt välkomna att höra av er till Kristoffer Jansson vid intresse av denna tomt och mer information

 • Premium
Mejerivägen 9, null, Alingsås kommun

Mejerivägen 9

Villa
Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
1 200 000 kr
137 + 11 m²
5 rum
3 285 m² tomt

Nu finns chans att förvärva en del av bygdens anrika historia, då den byggnad som under stor del av 1900-talets början tjänade som Stora Mellbys stationshus nu är till salu. Huset låg längs med den tågsträcka som gick mellan Göteborg och Skara. Idag är huset helt ombyggt men bjuder på generösa ytor och tilltagen takhöjd. På entréplanet finner vi en stor och välkomnande entréhall, väl tilltaget kök, vardagsrum med utgång till trädgård, pannrum med tvättavdelning samt wc. Det övre våningsplanet inrymmer tre sovrum varav det största sovrummet har utgång till balkong, allrum, badrum samt riktigt bra med garderobsförvaring. På den parkliknande tomten står ett stort garage som inte lämnar något kvar att önska. På vardera sida om garaget finns rejäla vedmagasin. Förutom garaget så finns det även en fungerande jordkällare strax intill. Huset har en hel del förbättringsbehov men desto större potential att kunna förvandlas till ditt nästa drömhem. Här bor man bekvämt med direkt närhet till all service Sollebrunn har att erbjuda, så som F-6-skola, idrottsanläggning, matbutik, restaurang, pizzeria och vacker natur med fina motionsspår. Badar gör man i sjön Anten vid Gräfsnäs slottspark som endast ligger några kilometer bort. In till Alingsås och Trollhättan tar man sig på ca 25-30 minuter. Varmt välkomna på visning!

Kungsgatan 37A, null, Vårgårda kommun
 • Budgivning pågår

Kungsgatan 37A

Övrigt
Vårgårda kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
8 500 000 kr
304 m²
1 073 m² tomt

På Kungsgatan i Vårgårda finns nu möjligheten att köpa ett mycket attraktivt hyreshus med 5 st bostadslägenheter samt två lokaler och en trevlig innegård med gårdshus. Huset har stabila hyresgäster och med en pizzeria i en av lokalerna som inte bara lagar goda pizzor utan är även välbesökt och med ordning och reda. Lägenheterna har genomgående god standard där löpande underhåll genomförts. Hyreshuset är inte under förhandlingsordning och de totala hyresintäkterna är för 2023 ca 730 000 kr/år med ett driftnetto på nästan 600 000 kr/år. Visning av fastigheten kommet att ske den 1 september med de intressenter som önskar se fastigheten mer ingående. Vänligen maila eller ring mäklaren för tidsbokning eller mer information.

Eling Fröstorp, null, Vara kommun

Eling Fröstorp

Fritidshus
Vara kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
750 000 kr
35 m²
2 rum
5 000 m² tomt

Mellan Eling och Vedum ligger denna synnerligen mysiga torpstuga. Med 5 min till E20 så är du nära kommunikation men ändå långt bort i en tyst miljö. Stugan som har el är i annars förhållandevis omodernt skick. Renovera stugan och flytta dit eller ha den som sommarstuga. Välkommen på visning!

Hällnäsvägen 20A, Långared, Alingsås kommun

Hällnäsvägen 20A

Villa
Långared, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
4 750 000 kr
148 m²
6 rum
2 129 m² tomt

Välkomna till vackra Långared som ligger ca 15 minuter från Alingsås vid sjön Anten. Här erbjuds nu en tomt på 2 129 kvm omringad av naturskön omgivning med vacker utsikt. Här planeras det att byggas en 1-plansvilla på 148 kvm fördelat på ett stort och luftigt kök med öppen planlösning till vardagsrum där ryggåstaket tillsammans med stora fönster ger en härlig rymd. Villan erbjuder 5 sovrum i olika storlekar samt ett badrum och groventré/tvättstuga. Huset, som har en klassisk karaktär med modernt inslag, passar väl in i den omgivande miljön. Villan kommer vara nyckelfärdig och den skapas med omsorg av den av välrenommerade firman Ahlnings bygg. Huset är byggt av lösvirke vilket gör villan unik i sitt slag och med noggranna val av material och leverantörer skapar det en trygg känsla genom hela processen och även in i framtiden. Utöver det färdigplanerade förslaget av huset finns givetvis flera tillvalsmöjligheter vilket ger dig möjlighet att skapa just ditt drömhus, Ni är hjärtligt välkomna att själva åka till tomten när det passar för att titta, självklart kan vi även åka dit tillsammans på överenskommen tid. Varmt välkomna att höra av er till Kristoffer Jansson vid intresse av denna tomt!

 • Plus
Hemsjö Dalenvägen 29B, Hemsjö, Alingsås kommun

Hemsjö Dalenvägen 29B

Villa
Hemsjö, Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
4 950 000 kr
132 m²
4 rum
2 249 m² tomt

Varmt välkomna till Hemsjö Dalenvägen som ligger belägen i en trivsam och fridfull miljö. Här erbjuds nu en tomt på 2 249 kvm omringad av naturskön omgivning med vacker utsikt strax utanför Alingsås. Här planeras det att byggas en 1-plansvilla på 132 kvm fördelat på, ett stort och luftigt kök med öppen planlösning till vardagsrum som är öppet i nock, 3 sovrum i olika storlek samt ett badrum och groventré. Huset har en klassisk lantlig karaktär med modernt inslag och stora fönster med spröjs vilket verkligen passar in i miljön. Villan kommer vara nyckelfärdig och skapas med omsorg av en av Alingsås ledande husleverantörer Alingsås Huspaket. Husen är byggda av lösvirke vilket gör varje hus unikt i sitt slag och med noggranna val av material och leverantörer skapar det en trygg känsla genom hela processen och framtiden. Utöver det färdigplanerade förslaget av huset finns givetvis mängder av tillvalsmöjligheter som skapar just ditt hus, du kan också ändra eller planera ett helt nytt hus efter dina önskemål tillsammans med Alingsås Huspaket. Processen går till genom Alingsås Huspaket som kommer att leverera huset och Byggbolaget i Alingsås AB som är ett av Alingsås mest välrenommerade byggföretag kommer att ta hand om hela entreprenaden, detta innebär att det är tryggt och smidigt för dig som köpare. Positivt förhandsbesked för en enfamiljsvilla med tillhörande garage och avstyckningen är klar, bygglovsansökan ingår i priset och Alingsås Huspaket hjälper till med ansökan. När man köper denna tomt är det bara att luta sig tillbaka och med spänning följa en rolig resa och uppleva varje steg till ett framtida dröm hem. Hemsjö är vackert naturnära område strax utanför Alingsås. Här bor du med bekvämt pendlingsavstånd på ca 10 minuter till Alingsås och 30 minuter Göteborg med bil. I Närheten ligger Hemsjö skola som har årskurs förskola till och med åk 6. Här finns både idrottshall och fotbollsklubb. Ingared som erbjuder, affär med pizzeria, skatepark, stor badplats, båtbrygga och ytterligare en skola ligger ca 3 minuter bort med bil. Vid frågor kring byggnationen, vänligen kontakta mäklaren eller Mattias Björkdahl på Alingsås Huspaket: Tel: 0322-229552 Mail: [email protected] Ni är jätte välkomna att själva åka till tomten när det passar och vi kan även åka dit tillsammans på överenskommen tid. Varmt välkomna att höra av er till Kristoffer Jansson vid intresse av denna tomt!

Färgenäsvägen 44, null, Alingsås kommun
 • Budgivning pågår

Färgenäsvägen 44

Gård/Skog
Alingsås kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Alingsås
14 500 000 kr
180 m²
11 rum
36 ha tomt

Nu har ni möjlighet att förvärva en helt unik fastighet söder om Alingsås, på ca 36 hektar, med strandlinje utmed sjön Stora Färgen och med två mindre öar som ingår i fastigheten. Gårdscentrat har ett högt och vackert läge och vid sjön nedanför husen har man en egen badplats med sandbotten. Strandlinjen är mycket vacker och utsikten över sjön och de båda öarna som ingår i fastigheten är fantastisk. På ena sidan av huset sträcker sig markerna genom vacker lövskog runt Näset där det också finns betesmarker som går ända ned till sjön och vackra stengärdsgårdar. På andra sidan är det mestadels granskog men även här med lövskogsområde närmast gårdscentrat. Huvudbyggnaden har bevarad äldre stil med vackra eldstäder och 11 rum och kök. Från övre plan är det utgång till en stor terrassbalkong med enorm utsikt över sjön. På fastigheten finns det dessutom två hus till, vardera med 3 rum och kök, varav det ena huset nyligen renoverats. Den andra flygelbyggnaden har äldre stil med bland annat bevarad kakelugn. Huvudbyggnaden är troligen uppförd 1830 och har många bevarade detaljer som vackra innerdörrar, fasta skåp, eldstäder, tak- och väggmålningar. Både huvudbyggnaden och sidoflygeln har stort renoveringsbehov men kan för rätt köpare verkligen bli ett drömboende. Huvudbyggnaden är förbesiktigad och omfattas av säljaransvarsförsäkring för dolda fel. Fastigheten säljes med friskrivningsklausul. I anslutning till husen finns det två ladugårdar. Den ena ladugården inrymmer både ett mindre stall med sadelkammare, garage, loge samt flera förrådsutrymmen. Den andra ladugården har även den ett flertal utrymmen som vagnslider, äldre djurdel, loge med loft och en äldre bostadsdel. Varmt välkomna till Färgenäsvägen 46

Visar alla 16