Ludvig & Co Fastighetsförmedling

Ludvig & Co Fastighetsförmedling

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Skog & väg i symbios i Övermorjärv!, Övermorjärv, Kalix kommun
  • Budgivning pågår
Skog & väg i symbios i Övermorjärv!, Övermorjärv, Kalix kommun, bild 2
Skog & väg i symbios i Övermorjärv!, Övermorjärv, Kalix kommun, bild 3

Skog & väg i symbios i Övermorjärv!

Gård/Skog
Övermorjärv, Kalix kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
1 550 000 kr

Välkommen till Övermorjärv och dess fantastiska natur, här finns den obebyggda skogsfastigheten om ca 58 ha fördelat på sex skiften i varierande storlek där skog och vägar möts i en vacker symbios! Fastighetens virkesförråd uppgår till 5 239 m³sk med ett medeltal på 100 m³sk/ha, här växer mestadels tall men även gran och löv. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 3,8 m³sk per ha och dess tillväxt 141 m³sk per år vilket ger en fin volym på sikt. Här har du som köpare möjlighet att forma skogen efter egna preferenser genom röjningar och gallringar eftersom skogen består till stor andel av gallringsskog i huggningsklass G1-G2 samt hög andel slutavverkningsmogen skog. Åldersmässigt finns det skog i många klasser och fastigheten omgärdas av ett bra vägnät samt närhet till väg E4 och närliggande sågverk. Ett av skiftena ligger vackert intill Kalix älven vilket är en fördel för dig som gillar att fiska eller bara ta en paus och lyssna på forsens brus. Försäljning av fastigheten sker via intresseanmälan, till ett utgångspris av 1 550 000 kronor. Vid intresse från flera så kan försäljningen komma att slutföras genom auktionsförfarande. Intresseanmälan ska vara Ludvig & Co fastighetsförmedling AB, Emma Ullertun, tillhanda senast 2024-10-31. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren. Välkommen med din intresseanmälan!

  • Premium
Lantligt boende i Ekfors!, null, Övertorneå kommun
Lantligt boende i Ekfors!, null, Övertorneå kommun, bild 2
Lantligt boende i Ekfors!, null, Övertorneå kommun, bild 3

Lantligt boende i Ekfors!

Gård/Skog
Övertorneå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
650 000 kr
106 m²
5 rum
10,1 ha tomt

Trivsamt 1,5 plans hus med rymligt lantligt kök som utgör husets hjärta där du får plats med många matgäster. Vardagsrum med fint ljusinsläpp, badrum och förråd i bottenplan. På övervåningen finns på sovrum och en väl tilltagen hall samt balkong för utsikt över ägorna. Dubbelgarage med tillhörande förråd, samt 9 hektar skog i anslutning till fastigheten som du kan vandra i. Allt detta på bekvämt pendlingsavstånd till centrala Övertorneå. Välkommen att höra av er!

  • Premium
  • Balkong
  • Uteplats
Palovägen 15, Vittangi, Kiruna kommun
  • Budgivning pågår
Palovägen 15, Vittangi, Kiruna kommun, bild 2
Palovägen 15, Vittangi, Kiruna kommun, bild 3

Palovägen 15

Gård/Skog
Vittangi, Kiruna kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
1 900 000 kr
310,6 ha tomt

Högt upp i norr bland fjäll och berg ca 7,5 mil sydöst om Kiruna finns den stora fastigheten Kiruna Vittangi 25:11 med en total landareal på ca 298,9 ha varav 175,1 ha utgör produktiv skogsmark. Virkesförrådet uppgår till 9 461 m³sk med en medelbonitet om ca 2,3m³sk per hektar, vilket vidare ger en årlig tillväxt om ca 441 m³sk per år. Tall är det dominerande trädslaget som tillsammans med fastighetens växtliga ungskogar i huggningsklass R2-G1 skapar arbete för den skogsintresserade. Det finns även en del slutavverkningsmogen S1-S2-skog (ca 728 m³sk). Säljaren har markberett och sått på avdelning 6 och 12 under 2022 vilket är på god återväxt. Fastigheten har en god arrondering via väg E45 som passerar förbi, vilket gynnar ett ekonomiskt fördelaktigt skogsbruk. Den vackra naturen som omger fastigheten och Vittangiälven som angränsar mot det långa skiftet i söder erbjuder goda rekreations- och fiskemöjligheter för att inte tala om jakten då fastigheten ingår i Lassijärvi VVO som jagar på ca 4 041 ha. Till fastigheten hör ett 1,5 plans hus med stor tomt beläget i utkanten av byn. Huset har ett stort renoveringsbehov och ligger ett stenkast från Torneå älv. Ström finns indraget, vatten och avlopp saknas. Välkommen att höra av er!

  • Premium
Gård och skog i Mukkajärvi!, Mukkajärvi, Övertorneå kommun
  • Budgivning pågår
Gård och skog i Mukkajärvi!, Mukkajärvi, Övertorneå kommun, bild 2
Gård och skog i Mukkajärvi!, Mukkajärvi, Övertorneå kommun, bild 3

Gård och skog i Mukkajärvi!

Gård/Skog
Mukkajärvi, Övertorneå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
1 450 000 kr
5 rum
169,7 ha tomt

Välkommen till den trivsamma fastigheten Mukkajärvi 25, som en gång i tiden innehöll byskola och diversehandel. Skolsalen med fönster efter hela gaveln och egen skoltrappa är bevarad. Likaså finns de stora magasinsutrymmena från affärsverksamheten kvar. Gården byggdes på 30-talet och var året om boende till mitten av 60-talet då ägarna flyttade till villa i Övertorneå över vintrarna. Därefter har gården varit en träffpunkt för släkt och vänner vår, sommar och höst. Den stora plana tomten ger gott om plats för uteliv, spel, lekar och odling. Gårdens standard är enkel med dagens mått, men huset är vinterbonat och har eget vatten/brunn och eget avlopp. Uppvärmning sker via direktverkande el samt kamin. Här bor du omgiven av naturen och nära sjöarna Pirtijärvi och Lehonjärvi. Gården erbjuder möjlighet att forma ditt paradis där det bara fantasin som sätter gränserna. Du kan plocka hjortron, fiska i sjöarna Mustajärvi och Pirtijärvi, jaga och vandra i egen skog om ca 170 ha, fördelat på fyra skiften. Det är bara två gårdar till innan vägen slutar, men Mukkajärvi och kringliggande byar har många sommarboenden och några bofasta. Särskilt i den större byn Jänkisjärvi (dit skolan med tiden flyttades) finns året runt boende. Till tätorten Övertorneå (och finska gränsen) är det drygt 4 mil, där affärer och övrigt serviceutbud finns. Fastighetens virkesförråd är 6 970 m³sk, med ett medeltal om 81 m³sk/ha. Det dominerande trädslaget är tall följt av gran och löv, medelboniteten är 3,3 m³sk /ha som tillsammans med tillväxten på 254 m³sk/ år skapar volym på tillväxt. Skogen fördelar sig jämnt mellan åldersklasserna, medans huggningsklasserna har en tyngdpunkt på gallringsskog om 4 798 m³sk samt en viss andel avverkningsmogen skog. Jakt via Mukkajärvi nya jaktklubb. Välkommen till Mukkajärvi!

  • Premium
  • Balkong
  • Uteplats
Mukkajärvi 2:3, null, Övertorneå kommun
  • Budgivning pågår

Mukkajärvi 2:3

Gård/Skog
Övertorneå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
1 800 000 kr
212,1 ha tomt

Här är fastigheten för dig som söker skog jämnt fördelat mellan åldrarna med en förskjutning mot äldre skog. Den produktiva skogsmarken uppgår till 217,9 ha varav 123,6 ha utgör produktiv skogsmark fördelat på fyra skiften. Virkesförrådet uppgår till 10 001 m³sk med en fördelning av skog i huggningsklasserna R2-S3 varav övervägande andel består av G1 och S2-S3 skog. Dessutom föreslås 2 722 m³sk avverkas under planperioden. Det dominerande trädslaget är tall följt av gran och löv. Medelboniteten är beräknad till 3,7 m³sk per ha och fastighetens tillväxt per år är uppskattad till ca 282 m³sk/år. Naturen som finns runt fastigheten och dess skiften intill vattendrag skapar rogivande stunder som är fina rastställen under jakten eller vid bär- och svampplockning. Jakt via Jänkisjärvi VVO som jagar på ca 8 000 ha. Välkommen med din intresseanmälan!

Boden Gunnarsbyn 7:20, Gunnarsbyn, Bodens kommun
  • Budgivning pågår
Boden Gunnarsbyn 7:20, Gunnarsbyn, Bodens kommun, bild 2
Boden Gunnarsbyn 7:20, Gunnarsbyn, Bodens kommun, bild 3

Boden Gunnarsbyn 7:20

Gård/Skog
Gunnarsbyn, Bodens kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
575 000 kr
27,3 ha tomt

Välskött skogsfastighet om ca 28 ha fördelat på tre skiften i Gunnarsbyn. Här växer tall, gran och löv på frodiga marker upp mot Gunnarsbyberget, fastighetens virkesförråd uppgår till 1 605 m³sk med ett medelförråd om 51 m³sk per ha med en för området god medelbonitet på 4 m³sk per ha. Skifte 2 är lättillgängligt beläget vid väg 763 där säljaren har avverkat 6 ha under 21/22, markberedning är utfört under 2023, samt finns det självföryngring av tall. För den framåtblickande skogsägaren är fastigheten en god investering eftersom det finns skog i huggningsklasserna R2-S3 med en bred åldersfördelning. Efter en dag i skogen kan du som vill njuta av vacker utsikt blicka ut mot Råneå älv eller ta ett dopp i Kvarnträsket som ligger i anslutning till skifte 2. Skogen på ön Furuholmen nås enklast från udden belägen vid väg 760. Gunnarsbyn 7:20 ingår i Gunnarsbyns VVO med en beslutad landareal på 3 475.33 ha. Väl mött i välskött skog!

  • Premium
Skogsfastighet Nedre Vojakkala , Nedre Vojakkala, Haparanda kommun

Skogsfastighet Nedre Vojakkala

Gård/Skog
Nedre Vojakkala, Haparanda kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
2 495 000 kr

Fastigheten består av ett långt skifte om ca 114,6 ha beläget cirka 1 mil utanför Haparanda. Skogsmarken har en god arrondering med bra vägnät för att ta ut skog för avverkning, samt närhet till sågverk. Virkesförrådet uppgår till 7 819 m³sk med tall som det dominerande trädslaget samt en medelbonitet på 3,1. Merparten av skogens fördelning på huggningsklasser finns i G1-S1 med en tyngdpunkt på gallringsskog. Tillväxten uppgår till 343 m³sk/år med ett medeltal om 3,9 m³sk per ha. Södra delen av skiftet angränsar mot sjön Vähö Karsikkojärvi, ån Pahkaoja rinner genom fastigheten. Jakt via Vojakkala VVO. Välkommen!

Vacker utsikt mot luleälven!, Sävastnäs, Bodens kommun
  • Budgivning pågår

Vacker utsikt mot luleälven!

Villa
Sävastnäs, Bodens kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
995 000 kr
112 + 87 m²
4 rum
6 070 m² tomt

På en undanskymd plats mellan Luleå och Boden med utsikt mot Luleälven hittar du Sävastnäs 2 som förutom vacker utsikt, erbjuder ett enklare garage, förrådsbyggnad och timrad boda samt ett växthus. Huset med anor från 30-talet inrymmer i bottenplan en rymlig hall med wc, lantligt kök med stort skafferi, den ultimata förvaringsplatsen för saft och syltburkar. Vardagsrum och sovrum samt 3-glasfönster. Övervåningen utgörs av en stor hall samt två rum, som likväl kan förvandlas till en egen lägenhet med tanke på att köksinredningen i blå kulör är fint bevarad tillsammans med gjutjärnsspisen som skänker värme och sovalkoverna extra förvaringsutrymme. Den rymliga tomten är ett extra plus där du sommartid kan odla grönsaker, blommor och efter en dags trädgårdsarbete ta välförtjänt fikapaus bestående av rabarberpaj och kaffe vid uteplatsen eller vila i en solstol och låta dig förföras av älvens kluckande ljud. Varmt välkommen på visning!

  • Plus
  • Uteplats
Älvsbyvägen 1160, Pålberget, Piteå kommun
Älvsbyvägen 1160, Pålberget, Piteå kommun, bild 2
Älvsbyvägen 1160, Pålberget, Piteå kommun, bild 3

Älvsbyvägen 1160

Gård/Skog
Pålberget, Piteå kommun
Ludvig & Co Fastighetsförmedling
5 800 000 kr
72,9 ha tomt

Nu finns möjligheten att förvärva fastigheterna Piteå Böle 7:21 och 7:22 belägna i Pålberget Fastigheten 7:21 utgörs av en bebyggd lantbruksenhet med tre ekonomibyggnader i fint skick, cirka 42 ha åkermark och en mindre andel skog väl samlat runt Älvsbyvägen. En av byggnaderna består av en nyligen uppförd maskinhall med betongplatta och solceller på taket. Den andra byggnaden utgör potatislager där gårdsbutik, sorteringsanläggning och lager finns. Tredje byggnaden är en gårdsverkstad. Intill fastigheten ligger även ett bostadshus som är trivsamt renoverat och har en egen fastighetsbeteckning, Piteå Böle 7:22. Huset är smakfullt renoverat och består av kök och vardagsrum i öppen ljus fin planlösning samt tre sovrum, och två badrum i entréplan. I källarplan finns ett ljust sällskapsrum, relaxavdelning med spabad och bastu samt ett extra sovrum/hobbyrum. Från källaren nås garaget, fiber är inkopplat. På tomten finns det ett växthus med både el och sommarvatten indraget. Gården är ett toppen ställe för den som önskar bedriva någon form av odlingsverksamhet, bygga om till lösdrift för hästar, kor får eller varför inte hyra ut maskinhallen med tillhörande verkstad för förvaring av husvagnar eller liknande. Det välrenoverade bostadshuset gör det möjligt att med bo nära verksamheten och odla grönsaker i växthuset, bjuda över vänner på middag som tillagas vid uteköket och koppla av i relaxen. Fastigheterna kan köpas tillsammans eller var för sig, tillträde för lantbruksfastigheten kan ske när pågående fastighetsreglering för Böle 7:21 har vunnit laga kraft, vilket beräknas bli under hösten 2024. Varmt välkommen på visning!

  • Premium

Visar alla 9