Köpa villa

På Hemnet hittar du alltid mängder av hus till salu. Det kan till exempel vara villor, radhus, kedjehus eller parhus. Alla villor i Sverige som säljs via mäklare finns på Hemnet. Prisutveckling och snittpriser för området finns direkt på bostadsannonsen.

När du ska köpa villa kan du även använda dig av Hemnets mobilappar. I våra appar för iPhone, iPad och Android kan du enkelt söka villor i närheten av där du befinner dig eller söka på klassiskt vis. På så sätt missar du inga hus som säljs.

Villor till salu just nu

Att tänka på när du söker villa

  1. Innan visning: Var vill du bo? Hur stort, i vilket område, vilken typ av villa, vad får det kosta, vad vill du ha i närheten?
  2. På visningen: Är huset i bra skick? Finns renoveringsbehov? Hur kostsam blir en eventuell renovering? Hur känns läget på huset? Är området trevligt? Finns det skola, dagis, affärer och så vidare i närheten?
  3. Efter visning: Har du lånelöfte? Tänk på undersökningsplikten och eventuell besiktning av huset. Tänk på att budgivningen kan gå olika till i olika delar av landet och hos olika mäklare.
  4. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det viktigt att komma ihåg att kostnader tillkommer för exempelvis lagfart, eventuella pantbrev, flytt etc.
  5. Glöm inte att teckna en hemförsäkring innan tillträdet till den nya villan.

Guider för dig som funderar på att köpa villa

Artiklar

Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

En ny undersökning visar att svenskarna är villiga att betala mer för praktiska lösningar när de söker ny bostad. Under visningar ställs allt fler frågor kring hur bostaden värms upp, upplever mäklare från Bjurfors.   På uppdrag av mäklarfirman Bjurfors har Kantar Sifo undersökt vad svenskarna är beredda att betala extra för vid ett bostadsköp. Resultatet … Fortsätt läsa Ökat intresse för färdigrenoverade bostäder

Sponsrad

Ett helt nytt sätt att äga en bostad

Har du hört talas om Pacaso? Om inte så är det sannolikt på väg att ändras. Det amerikanska bolaget har tagit klivet över Atlanten och storsatsar på Europa med ett helt nytt sätt att äga ett andra hem.

Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Onsdagen den 11 maj bjöd Hemnet in till den tredje upplagan av Sveriges bostads­gala Guldhemmet, där branschens främsta profiler och starkaste insatser prisas. Gulhemmetgalan hölls i den anrika Gyllene salen i Stockholms stadshus inför 350 gäster. Totalt delades tio priser ut, baserade på såväl nomineringar som försäljningsstatistik. – Det var otroligt roligt att äntligen få … Fortsätt läsa Vinnarna i Guldhemmet 2021 korade

Plugga till fastighetsmäklare? Läs det här först!

Funderar du på att plugga till fastighetsmäklare? Mäklarsamfundets Joakim Lusensky berättar vad utbildningen innebär, vad du ska tänka på innan du söker och hur mycket de flesta mäklarna faktiskt tjänar. Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet. I Sverige finns det cirka 7500 registrerade fastighetsmäklare. Varje höst börjar mellan 500-600 personer plugga till fastighetsmäklare, på … Fortsätt läsa Plugga till fastighetsmäklare? Läs det här först!

Sponsrad

Det ska du tänka på inför fönsterbytet

Funderar du på att byta ut dina gamla fönster på villan? När det är dags för ett fönsterbyte så finns det flera saker att tänka på – val av materialval, stil och teknikaliteter. Här går vi igenom vad du ska tänka på inför fönsterbytet.

Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!

Är du sugen på att sälja din bostad men vet inte vilken fastighetsmäklare du ska välja? Nya mäklarsidan på Hemnet visar alla mäklare som sålt i ditt område, så att du lättare kan hitta rätt person för uppdraget! Fastighetsmäklaren spelar en oumbärlig roll i varje bostadsaffär. Inte bara genom att guida bostadssäljaren genom hela försäljningen … Fortsätt läsa Sälja bostad? Så hittar du rätt mäklare på Hemnet!