Köpa villa

På Hemnet hittar du alltid mängder av hus till salu. Det kan till exempel vara villor, radhus, kedjehus eller parhus. Alla villor i Sverige som säljs via mäklare finns på Hemnet. Prisutveckling och snittpriser för området finns direkt på bostadsannonsen.

När du ska köpa villa kan du även använda dig av Hemnets mobilappar. I våra appar för iPhone, iPad och Android kan du enkelt söka villor i närheten av där du befinner dig eller söka på klassiskt vis. På så sätt missar du inga hus som säljs.

Villor till salu just nu

Att tänka på när du söker villa

  1. Innan visning: Var vill du bo? Hur stort, i vilket område, vilken typ av villa, vad får det kosta, vad vill du ha i närheten?
  2. På visningen: Är huset i bra skick? Finns renoveringsbehov? Hur kostsam blir en eventuell renovering? Hur känns läget på huset? Är området trevligt? Finns det skola, dagis, affärer och så vidare i närheten?
  3. Efter visning: Har du lånelöfte? Tänk på undersökningsplikten och eventuell besiktning av huset. Tänk på att budgivningen kan gå olika till i olika delar av landet och hos olika mäklare.
  4. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det viktigt att komma ihåg att kostnader tillkommer för exempelvis lagfart, eventuella pantbrev, flytt etc.
  5. Glöm inte att teckna en hemförsäkring innan tillträdet till den nya villan.

Guider för dig som funderar på att köpa villa