Hemnets logoBostäder i Sverige

Fem klassiker i Biarritz du inte får missa

1. Les Halles Biarritz geografiska läge gör att de spanska och baskiska influenserna lyser starkt i kök och gastronomi, vid sidan om de franska. Bästa stället i stan för tapas är utan tvekan Les Halles, saluhallen, där du även kan njuta av dignande stånd med bröd, fisk och närodlade grönsaker. I den vackra men ganska anspråkslösa saluhallsbyggnaden kan du ta en paus och njuta av färska ostron för någon euro styck.

Bar Jean

2. Bar Jean Bar Jean ligger alldeles intill saluhallen i och har en imponerande meny med mängder av ljuvliga tapasrätter att välja och vraka mellan. Lite småruffigt men hjärtligt, och ett ypperligt ställe att slå sig i slang med ortsborna på.

3. Hotel du Palais På klassiska lyxhotellet Hôtel du Palais, positionerat mellan de tvåstränderna La Grande Plage och Plage du Miramar, vaggar Atlantens vågor dig till sömns. Denna ikoniska byggnad har en spännande historia. Byggnaden uppfördes som sommarresidens åt kejsarinnan Eugénie, Napoleon III:s fru, under 1800-talets mitt. Efter det har hotellet tjänat både som casino men också som sjukhus under första världskriget.

Hotel du Palais

4. L'Artnoa På L’Artnoa är man känd för sina tapas och sin stora vinkällare. Atmosfären är typiskt spansk och all mat kommer från den baskiska regionen, men vinerna handplockas från ett flertal regioner runt omkring i världen. Den hjälpsamma personalen sätter mer än gärna ihop passande menyer som matchardryckerna.

5. Le Regina Biarritz Hôtel & Spa Det här hotellet byggdes 1907 och Biarritzborna själva kallar hotellet för "the Petit Palace", och det är lätt att förstå varför. De 65 elegant inredda rummen är inspirerade av hotellets långa historia blandat med moderna influenser. Vill man inte bada i vare sig havet eller swimmingpoolen erbjuder hotellet ett hamam som kan få vilken resenär som helst att koppla bort alla måsten.

Fler artiklar om Frankrike

Mäklarkontor i Frankrike

Franska Rivieran

Riviera Keys

Riviera Keys - Côte d'Azur

Rivierakeys Starke Real Estate är en ledande skandinavisk mäklarfirma på franska Rivieran. Trots Covidpandemin är fastighetsmarknaden på Rivieran stabil och mycket aktiv och försäljningssiffrorna var lika höga år 2020 som året innan. Välkommen att investera på Rivieran du också – vi hjälper dig! Beställ vår marknadsrapport på info@rivierakeys.com. Vi arbetar med försäljningsuppdrag, köpuppdrag och med semesteruthyrning.