Hemnets logoBostäder i Sverige

Tid för tryffel

Här äter du delikatessen bäst i den vita tryffelns huvudstad Alba.

Piazza Duomo

Det här mattemplet rankas inte bara som Albas bästa restaurant, utan är också den enda trestjärniga restaurangen i hela Piemonte. I den senaste utgåvan av Worlds 50 best restaurants hamnar restaurangen på 29:e plats, högre än någon annan italiensk krog. Stjärnkocken Enrico Crippa har moderniserat det lokala köket och lättat upp med blommor, örter och mycket grönt. Och självklart även tryffel, när säsongen tillåter. Men var beredd att boka minst ett halvår i förväg.

Piazza Risorgimento 4

La Piola

Ett besök på Piazza Duomo gräver djupa hål i plånboken, men det finns ett mer ekonomiskt sätt att njuta Enrico Crippas kokkonster. Han står nämligen också bakom lilla bakfickan La Piola. Här servares enkla men välsmakande rätter, presenterade på en griffeltavla. Under tryffelsäsongen är pizza med vit tryffel ett givet val.

Piazza Risorgimento 4

Enoclub/Caffè Umberto

Två olika restauranger som delar lokal och ägarfamilj. På gatuplan ligger Caffè Umberto, ett opretentiöst ställe kompletterat med härlig uteservering vid torget Piazza Savona. En våning ner ligger lite tjusigare Eno Club som bjuder härliga fisk- och skaldjursrätter. Under säsong är stekt ägg toppad med rikliga skivor vit tryffel en favorit på menyn.

Piazza Michele Ferrero 4

Osteria dell'Arco

Enkelt, opretentiöst och plånboksvänligt. Men fantastiskt gott. Så kan man beskriva det här lilla krypinnet med typiska, traditionella rätter från regionen. Missa inte råbiffvarianten Carne cruda, gjord på kalvinnanlår. Vinlistan håller minst lika hög klass som maten.

Piazza Michele Ferrero 5

Larossa

Unge kocken Andrea Larossa har gjort sig ett namn med sin mysiga källarrestaurang. Här utgår man från traditionella lokala rätter, men ger dem mer än gärna en modern twist. Öppnade 2014 och har redan belönats med en välförtjänt Michelins-stjärna.

Via Giacomo Alberione 10

Fler artiklar om Italien

Mäklarkontor i Italien

Hela Italien

Terragente Real Estate

Terragente Real Estate

Terragente Real Estate är registrerad mäklare i Italien och är din partner under hela köpprocessen. Med många års erfarenhet av den italienska fastighetsmarknaden erbjuder vi ett komplett paket med tjänster för köp, renovering och förvaltning. Vårt arbete bygger på öppenhet, professionalitet och uppmärksamhet på detaljer för att se till att din fastighetsinvestering i Italien går så smidigt som möjligt.