Rekordmånga bostadsrätter säljs

Rekordmånga bostadsrätter säljs just nu, framförallt i Stockholm. – Vi har haft en rekordvecka i Stockholms län, där det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter. Det är ett tydligt styrketecken, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet.

Förra veckan såldes det 1 160 bostadsrätter i Stockholms län, det högsta antalet under en vecka så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, från 2014. I hela Sverige har det endast en vecka, i april 2017, sålts fler bostadsrätter än det gjort de senaste veckorna.

– Vi hade höga säljvolymer under sommaren som kunde förklaras av ett uppdämt köpbehov från i våras, men nu har vårens försäljningstapp återhämtats och det har sålts fler bostadsrätter hittills i år än i fjol. Det mest troliga scenariot nu är att vi får en fortsatt het bostadsmarknad i höst, säger Erik Holmberg.

Han pekar på att det finnas flera orsaker till den höga aktiviteten på marknaden.

– Den tidigare oron är skingrad, det finns ett fortsatt högt utbud och vi kan se i vår köparbarometer att köparna har en ganska kraftig tro på stigande bostadspriser framöver, vilket gör dem motiverade att köpa, säger Erik.