Därför ska du lägga ut din bostad som kommande

Vill du testa marknaden, bygga intresse för din bostad på Hemnet och skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning? Då ska du lägga ut ditt hem som kommande! Nu har vi även en förbättrad annonskostnad för kommande-annonser utan utgångspris.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

De flesta bostadsannonser på Hemnet ligger som ”till salu”, men en bostad kan också ligga som ”kommande”. Det betyder att den inte är till salu riktigt än.

På en tuffare bostadsmarknad kan det vara en bra idé för dig att lägga ut din bostad som kommande. Många bostadssäljare använder kommande för att testa marknaden, bygga intresse och samla intresseanmälningar till mäklaren från spekulanter. 

Här är fem anledningar till varför du också borde lägga ut din bostad som  kommande och få ut det mesta av din bostadsförsäljning på Hemnet!

1. Det kostar inget extra

När du annonserar på Hemnet betalar du bara kostnaden för din till salu-annons. Men innan din annons blir till salu kan du först välja att ha din annons som kommande. Det betalar du inte något extra för – kommande ingår alltså kostnadsfritt i till salu-kostnaden!

Vi har även sett över och förbättrat kostnaden för kommande-annonser utan utgångspris. Skulle du vilja lägga ut din bostad som kommande utan utgångspris, betyder det att din kostnad numera ligger väldigt nära vad din annons skulle kostat med utgångspris – och att din annonskostnad kan bli tusenlappar lägre än tidigare. Den nya, förbättrade prissättningen gäller även för till salu-annonser utan utgångspris.

Använd Hemnets priskalkylator för att se vad din bostadsannons kommer att kosta på Hemnet!

2. När din annons blir till salu hamnar den högst upp

När din annons är kommande ligger den under kommande-fliken på Hemnet, i en egen resultatlista. Under tiden som den ligger som kommande räknas bara antalet besök, inte dina dagar på Hemnet.

När din mäklare gör om din kommande-annons som till salu, blir antal besök nollställt och din annons hamnar högst upp i resultatlistan för till salu-annonser.

3. Få fler besök till din bostadsannons

Försäljningsdata för 2022 visar att de annonser som först varit kommande innan de blir till salu i snitt får 12 procent fler visningar per dag när de är till salu, jämfört med de till salu-annonser som inte först legat som kommande.

4. Öka chanserna att få din bostad såld

De annonser som varit kommande innan de publiceras som till salu säljs i högre utsträckning än de annonser som inte varit kommande. Under 2022 (jan-sep) har 86 procent av bostäderna som varit både kommande och till salu sålts. Samma siffra för de som endast legat som till salu låg på 80 procent.

5. Sälj din bostad snabbare

Säljdata från Hemnet visar att de annonser som först legat som kommande innan de blivit till salu i genomsnitt ligger 4 dagar kortare som till salu, än de som inte först legat som kommande.

Nyfiken på att lägga ut din bostad som kommande? Prata med din fastighetsmäklare. Om du inte har valt fastighetsmäklare än, testa Hemnets mäklarsök för att hitta en lokal expert att sälja med!